Matkustamme tällä hetkellä Kamerunissa, Afrikassa. Kirjoittelen lyhyitä tarinoita kokemasta ja näkemästäni. 

Aurinko on laskemassa. Ilmassa tuoksuu polttoaine ja katugrillien savu. Doualan kadut ovat täynnä ihmisiä, osa kantaa päänsä päällä myyntitavaraa. vastaan tulee moottoripyöriä ja autoja joka suunnasta. Olemme matkalla tien viereen kyhättyyn ravintolaan, jossa asiakkaat valitsevat tuoreen kalansa tien vieressä olevista kojuista. Ravintolapöydät kootaan meidän odottaessa ja hetken päästä ravintola on täynnä asiakkaita.

Juomme tilaamiamme juomia suoraan pullosta ja syömme sormin. Grillattua kalaa, miandoa paikallista "pastaa" ja omaa lempiruokaani; paistettua keittobanaania. Ruoka on niin hyvää, että tilaamme vielä yhden grillatun kalan lisää. Tarjoilija on hetkeä aiemmin tuonut meille vesikipot, joissa huuhtelemme sormia. Pappa hakee lapsille suklaatäytteiset patongit läheisestä pikkukaupasta. Myyjiä kävelee pöydän ohi myyden kenkiä, sukkia, laukkuja, nenäliinoja, vöitä jne. Poikkeuksena muihin ulkomailla tapaamiini myyjiin, nämä eivät sano sanaakaan, vaan odottavat kohteliaasti asiakkaan huomiota.

Hetkeä ennen kotiinlähtöä alkaa sataa kaatamalla ja grillit ja myyntikojut nostetaan "ravintolakatoksen" katon alle. Savu leviää ravintolaan, mutta se ei näytä haittaavan ketään. Pian taksi tööttää merkiksi, että on aika lähteä. Minä, pappa ja papa A Menemme lasten kanssa takapenkille ja mummo istuu etupenkille. Auto pitää yhtä kovaa meteliä, kuin isäni turbo-suorakutonen kahdeksankymmentäluvulla. Pakoputki taitaa puuttua kokonaan, jarrut laahaavat ja iskareista ei ole mitään jäljellä, mutta auto on silti paremmassa kunnossa kuin lentokentältä ottamamme taksi. Huomaan miettiväni romuttamolle lähettämäämme vanhaa Fordia, sillä olisi ollut täällä hyvä elämä.

Kommentit (2)

Vierailija

Ihana kuulla teistä! Lisää pieniä tarinoita odotellen. Arkirealismin pieniä helmiä. ♡ -Iida

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat