Olimme alkukesästä ystäväperheen tyttären syntymäpäivillä, jossa lapsilla oli ohjelmanumerona myös Pinjatan rikkominen.

Leon innostui siitä niin, että omiin juhliin on saatava samanlainen (prinsessalinna). Ajattelin kuitenkin kokeilla tehdä ihan itse tuon karkeilla täytettävän vempeleen. Leonillekin kävi, että teemme jonkun vähän helpommin rakennettavan mallin. Siispä tuumasta toimeen; Zalandon pahvilaatikko pistettiin paloiksi, jonka lisäksi tarvittiin saksia ja teippiä sekä liimaa ja silkkipaperia. Meiltä löytyi kaikki materiaalit kaapista, mutta laskin materiaalikustannuksien olleen n.5€.

 

 Tähän malliin upposi vajaa kolme paketillista silkkipaperia (3-4 arkin pakkauksia ) saat hapsuista tuuheammat, kun leikkaat "silkkipaperinauhat" 2-3 arkista päällekkäin. (n. 3cm leveitä nauhoja, jotka taitoin keskeltä kahtia ja leikkasin hapsuiksi.

 

Muotoilin ensin pahvista pohjan, jonka jälkeen pääsin vasta tosihommiin eli silkkipaperisirkukseen. Aikamoista näpräämistä, mutta omalla tavallaan aika rentouttavaakin.

 

Pinjata tarvitsee lisäksi narun, josta se laitetaan roikkumaan. Ja täyttämistä varten kannattaa tietysti jättää/tehdä pieni reikä. Mikäli teet Pinjatan paksusta pahvista, voi siihen tehdä kylkiin muutamia viiltoja, jolloin se menee helpommin rikki. Meillä on aiemmin synttäreillä ollut myös Puljata, jolloin Pinjataan tehdään isompi luukku, johon asennettiin vetonaru. Synttärisankari voi sitten vetää luukun auki, jolloin karkit tippuvat sisältä. Tämä on varsinkin pienten juhlissa vähän turvallisempi vaihtoehto. Lisäksi Puljataa voi käyttää useamman kerran.

 

Pinjata sopii tietysti myös pelkäksi koristeeksi.

 

ps. Ensimmäisen kuvan "takaa" löytyy muutama kuva myös tekovaiheista

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat