Tiedättekö, kun näkee sellaisen ruokaohjeen, josta vaan tietää sen olevan hyvää ihan vaan kuvan perusteella. Aronin entisen luokkakaverin vanhempien blogista löytyi juuri sellainen aamupalaohje, jota oli ihan pakko päästä heti kokeilemaan. Mulla oli myös jo pitkään ollut tavoitteena harjoitella uppomunien valmistamista ja nyt siihen tuli hyvä syy. Ihan täydellisiä niistä ei tullut, mutta ensikertalaiseksi kuitenkin ihan mukiinmeneviä. Mutta maku oli kyllä juuri niin täydellinen, kuin kuvittelinkin.  Alkuperäinen ohje löytyy siis täältä: http://Mammarjama.blogspot.fi (kannattaa kurkata, sillä Mamma R ja Mä sisältää muitakin allekirjoittaneelle kokeiluun tulevia ohjeita)

 

GILBIR AAMIAISMUNAT (2 annosta)

3dl turkkilaista jugurttia

Paprikavoi:

3 rkl  sulatettua voita ja paprikajauhetta

Yrttiöljy:

3 rkl oliiviöljyä,

1tl viinietikkaa

1rkl korianteria ja 1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

1 pieni valkosipulin kynsi silputtuna

suolaa & pippuria

 

Munat:

4 munaa

2 litraa vettä

3/4 dl etikkaa

 

1. Sekoita sulatettu voi ja paprikajauhe ja jätä odottamaan

2. Sekoita öljy, mausteet, yrtit ja valkosipuli omaksi seoksekseen

3. Kiehauta vesi ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää etikka ja pidä vesi juuri ja juuri kiehuvana

 Riko munat kahvikuppeihin. Sekoita veteen pyörre ja kaada munat läheltä vedenpintaa veteen. Kypsennä kaksi munaa      kerrallaan ja anna kypsyä n. kaksi minuuttia, jonka jälkeen nostele munat reikäkauhalla vedestä.

4. Kokoa annokset jakamalla jugurtti kahdelle lautaselle, asettele päälle kaksi uppomunaa ja kaada päälle maustevoi ja öljyseos. Tarjoa vaikkapa paahtoleivän kaverina. 

 

 

 

 

Kommentit (2)

Vierailija

Innostuin kokeilemaan loistavan ohjeen ja kuvien innoittamana!! En ollut koskaan tehnyt, mutta onnistui mainiosti. Tästä tulee aamupala bravurini:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat