Ajattelin näin lähes vuoden käytön jälkeen kertoa kokemukseni Madaran deodorantista. Olin aiemmin lukenut useampia artikkeleja siitä, kuinka deodoranteissa käytettävän alumiinin ja naisten rintasyövän sekä Altzheimerin taudin on tutkittu olevan linkittettynä toisiinsa ainakin osittain. Vaikka suvussani ei rintasyöpää juuri olekaan, on lähipiirissä ollut useampi rintasyöpätapaus, jotka on koskettanut syvästi ja laittanut miettimään asioita. Niinpä ajatuksissa oli ollut löytää hyvä alumiiniton deodorantti, joka kuitenkin pitäisi hien hajun poissa. En nimittäin ehkä tiedä mitään kamalampaa hajua kuin hiki, varsinkin jos se haju lähtee vielä omista kainaloista. Joitakin testiartikkeleja lukeneena olin kuitenkin suht vakuuttunut, etten välttämättä löytäisi hyvää luonnollista deodoranttia kovinkaan helpolla.Keskustelimme asiasta kaverini kanssa ja viime vuonna sainkin syntymäpäivälahjaksi Madaran yrttideon.

Toki Madaran yrttidödössä on myös potassium alum- mineraalikristallia. Normaaliin alumiinin verrattuna nämä kristallimolekyylit ovat ilmeisesti suurempia ja siten eivät imeydy myöskään ihoon. Nythän Madaralta on myös ilmestynyt deodorantti, joka ei sisällä edes potassium alumia. 

 

Testasin deodoranttia eri olosuhteissa ja olin ehdottomasti sitä mieltä, että se toimi toivomallani tavalla eli piti hajut loitolla jopa astetta rankemmissa kuntoilutilanteissa. Olin suorastaan innoissani, että heti ensimmäinen vastaantullut luonnollinen deodorantti sopi minulle, eikä purtilo jäänyt kaapin perällle käyttämättömänä. 

Syksyllä kuitenkin huomasin, että aamujen taistelujen ja päiväkotimatkojen jälkeen dödö ei ollutkaan pitänyt ja useamman ei niin freshin päivän jälkeen, oli pakko siirtyä takaisin vanhaan luottodeoon. En tiedä, oliko mun hormonaalinen toiminta jotenkin poikkeavaa vai mistä oli kysymys. Ehkä elämänmuutoksen aiheuttama pieni stressi aiheutti kehon käymisen ylikierroksilla tms, sillä nyt muutaman kuukauden tauon jälkeen päätin kokeilla Madaraa uudelleen ja tuote on nyt toiminut loistavasti ja pitänyt hajut poissa niin aamuhärdelleissä kuin HIIT-treeneissäkin.  

Toisinsanoen, jos alumiinilliset deodorantit mietityttää ja luonnonkosmetiikka houkuttelee, voisi Madara olla hyvä vaihtoehto, jota kokeilla. Toki tuo potassium alumin turvallisuus mietityttää ja asiaa pitääkin tutkia selvästi lisää. Millaisia ajatuksia alumiinia sisältävät deodorantit sinussa aiheuttaa? Vai pidätkö tämmöistä luonnonmukaista hössötystä turhana ekohippeilynä?

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat