Tiistaina oli tarkoitus ottaa kuvia ja kirjoitella  kuntoilusta yhdessä lasten kanssa. Keskimmäinen on kuitenkin ollut sunnuntaista saakka kuumeessa, joten kuntoilut ei nuorimpien kanssa tullut kysymykseen. Siispä vein Aronin yleisurheilukouluun ja kävin yksinäni juoksemassa ja kuntoilemassa. Metsässä oli muuten ihanan vehreää juuri nyt. Muuten kyllä jo todella toivon, että nämä flunssat ja kuumeilut olisi nyt tässä. Onneksi mummi tuli hätiin maanantaina ja tiistaina lapset olivat kotona isänsä kanssa. Uskon, etten ole työnantajan näkövinkkelistä se unelmatyöntekijä, mutta onneksi tämäkin vaihe toivottavasti menee ohi. Kovasti ainakin uskottelen itselleni, että ensi talvi on jo helpompi, eikä kaikki päiväkodissa jylläävät taudit kulkeudu meille.

Illalla valmistin vielä nälkäisille miehille nopean kanakeiton. Sopan aineet ja määrät määräytyi aika pitkälle summamutikassa sen mukaan mitä kaapista löytyi, mutta hyvin näytti jengille maittavan. Viimeinen syöjä nuoli melkein kattilankin, joten kirjoittelen nyt ohjeen ylös josko ensi kerralla keitto valmistuisi samalla kaavalla.

Tarvitset:

n.400g kanan fileitä/suikaleita

1 rasia/ 100g siitakesieniä

1 lime

1 tlk kookosmaitoa

1 kanaliemikuutio/kalakastiketta

nippu korianteria silputtuna

2 sitruunaruohon vartta pilkottuna tai muutama lusikallinen sitruunaruohotahnaa

pala inkivääriä kuorittuna & raastettuna

chiliä maun mukaan

kevätsipulia silputtuna

nuudeleita (yksi iso levy)

suolaa

(suolapähkinöitä)

 

 

Tee se näin:

Leikkaa kanafileet pienemmäksi paloiksi ja ruskista kattilassa. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa pilkotut siitakesienet, suola, chili. inkivääri ja sitruunaruoho. Tuore sitruunaruoho on ehdottomasti parempaa kuin säilyke, mutta meillä on säilöttyä myös varalla kaapissa. Anna tekeytyä hetki. Lisää vettä niin, että kananpalojen ja sienien päällä on vettä n.5cm. Lisää 1/2limen mehu, kanaliemikuutio/kalakastiketta, kookosmaito ja silputtu  kevätsipuli. Anna kiehahtaa ja lisää nuudelit. Anna nuudelien vetäytyä n.4min (ohjeen mukaan). Tarkista suola, koristele korianterilla ja suolapähkinöillä. Limeä voi myös halutessaan puristaa vielä keiton päälle.

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Matkajuttuja ja reseptejä läheltä ja kaukaa sekä etenkin elämää kahden pienen ja yhden vähän isomman minimiehen (Aron 11, Leon 5 ja Noah 3) kanssa. Kaikki tyylini mukaisessa sulassa ja ei niin sulassa sovussa, Kati's way.

Yhteistyö: Katiswayblogi@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2017
Syyskuu
2016

Kategoriat