Täällä vietetään syyslomaa ja vihdoin on aikaa leipoa leipää! Tähän ohjeeseen olen joskus törmännyt jossakin blogissa (nimeä en muista) ,mutta  muutin ohjetta hieman.

Tämä vuokaleipä on saanut kehuja sen rapeudesta ja mehevyydestä. Kaiken lisäksi leipä on helppo tehdä, joten kannattaa kokeilla ehdottomasti! :)

 

 

VUOKALEIPÄ

5 dl Vettä

1 pss Kuivahiivaa

1dl Kauraleseitä/-hiutaleita

1dl Sämpyläjauhoja (Myös ohrajauhot tms. käy!)

1-2rkl Siirappia

2tl Suolaa

n. 5-8 dl Vehnäjauhoja

 

-Voitele vuoka voilla.

-Mittaa n. 40 asteinen vesi kulhoon ja lisää sinne suola, siirappi, kauraleseet,  kuivahiiva ja sämpyläjauhot. 

-Anna turvota liinan alla n. 30 minuuttia.

- Lisää vehnäjauhot vähitellen. Taikina saa jäädä hieman löysäksi.

-Kaada taikina voideltuun vuokaan ja jätä kohoamisvara. Kohota vielä liinan alla n. 30 minuuttia.

-Paista uunin alatasolla 250 asteessa n. 25 minuuttia.

Kommentit (2)

Eveliina - Kodin Kuvalehti
Liittynyt2.6.2015

Hei ja tervetuloa bloggaamaan Kodin Kuvalehden sivuille! Tämä resepti kuulostaa niin houkuttelevalta, että jaan sen tänään KK:n Facebookissa. 

Ystävällisin terkuin, Eveliina KK:sta 

Seuraa 

Tekstien takana on 18- vuotias neiti, joka kertoo blogissaan aidosta ja  kauniista elämästä, tunnelmallisista hetkistä ja unelmistaan.