Tanssiesitykseeni on nyt muutama viikko ja olen käynyt lävitse tunnekirjon kaikki kulmat. Jännityksen tunne on samanaikaisesti kiehtovaa ja kauheaa. Meneekö kaikki hyvin, eli niin kuin on harjoiteltu ja sovittu? Haluan myös, että vieraani viihtyvät ja nauttivat juhlistani.

Jännitys äityy välillä peloksi, joka ei välttämättä ole rohkeuden vastakohta. Ihana parikymppinen kummityttöni sanoi minulle tänään, että olen rohkea. Olen rohkea pelkuri. Olen jättänyt pelon vuoksi tekemättä asioita elämässäni. Pelännyt sitä että, huomaan olevani ihan keskikertainen tai täysin kykenemätön tekemään tai oppimaan jotain uutta asiaa. Tuo tunne antaa oikeuden olla tekemättä tai yrittämättä ollenkaan. Eihän kukaan halua elää pelossa.

Aion nousta lokakuun kymmenes päivä lavalle, vaikka minua jännittääkin kovasti. Tässä viime päivinä on pintaan noussut myös häpeän tunne. Häpeä siitä, että niin päättäväisesti olen lähtenyt toteuttamaan unelmaani, vaikka maailma tuntuu murenevan ympärillä ja niin monilla ihmisillä on todella vaikeaa. Tietysti ymmärrän eläväni omaa elämääni ja minulla on oikeus nauttia siitä juuri sellaisena kuin se minulle on mahdollista. En voi silti välttää näiltä tunteitani.

Häpeä oman onneni ja unelmien täyttämisestä ei ole oikein. Haluan olla tunteva ihminen, joka haluaa olla koko ajan välittävämpi. Kun voitan häpeäni tiedän, että minussa on enemmän voimaa. Toivon, että rohkea tekoni olisi esimerkki edes muutamille ihmisille siitä, että omien unelmien toteuttaminen on aina voimaannuttavaa. Silloin on myös helpompaa auttaa muita.

Kummityttöni oli saanut koulusta läksyksi tehdä Swot-analyysin. Se on esimerkiksi bisnesmaailmassa käytettävä työkalu, jossa käydään läpi vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat. Innostuin tekemään sen itsekin!

Strengths - vahvuudet: päättäväinen, rohkea, reipas , innostuja, avoin

Weaknesses - heikkoudet: laiska, pelokas, epävarma, häpeällinen, avoin

Opportunities - mahdollisuudet: rohkea, ennakkoluuloton, avoin, sosiaalinen

Threats - uhat: avoin, pelokas, häpeällinen

Tänään swot analyysini oli tällainen. Saa nähdä mitä tunnen kun tanssiteokseni Herääminen on esitetty.

Kommentit (0)

Seuraa 

KAUPALLINEN BLOGI Täytän lokakuussa 50 vuotta ja toteutan nuoruuden unelmani: nousen lavalle tanssijana. Koreografiasta vastaa Hanna Brotherus. Hyvinvointiani ja tätä blogia tukeeLääkärikeskus Aava. Tässä blogissa kerron matkasta kohti parrasvaloja. Tervetuloa mukaan!