Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Lääkärikeskus Aava

Viime viikolla en vielä tiennyt, miten suuria vaikutuksia lantionpohjan hyvinvoinnilla on elämääni. Nyt ihmettelen, miksi en ole koskaan kohdannut yhtäkään keskustelua aiheesta. Puhun päivittäin ystävättärieni kanssa asiasta jos toisesta, mutta emme koskaan lantionpohjastani. Se muuttuu nyt. Olen todella onnellinen, että menin Lääkärikeskus Aava Kamppiin Anu Parantaisen vastaanotolle. Hän on ihminen, jonka vastaanotolla jokaisen meistä pitäisi käydä vaikkapa vain huvikseen. Anun läsnäolon taitoa ja täydellistä tietämystä lantionseudusta ei voi kuin ihailla. Anu on 23 vuotta tehnyt päätyönsä lantionpohjan toimintahäiriöiden parissa, onhan hän fysioterapeutti, uroterapeutti, seksuaalineuvoja ja  liike-ja tanssiterapian opiskelija taideyliopistossa.

Vaihdevuodet tuovat naisen elämään paljon muutoksia, joita emme osaa käsitellä, jos emme saa tietoa tai  pysty jakamaan tuntemuksiamme muiden kanssa. Oma menopaussini alkoi  ollessani 42-vuotias. Gynekologini sen täräytti: ”Kykysi jatkaa elämää on päättynyt.” Kehoni teki päätöksen toisesta lapsesta puolestani. Tilanne tuntui pelottavalta. Join pullakahvit ja itkin.

Kun menin takaisin työpaikalleni, kerroin kaikille, että minulla on menopaussi. Miespuolisista kollegoista valtaosa ei tiennyt, mitä koko käsite edes tarkoittaa. Olin lukenut, että ennen vanhaan ja edelleen joissakin kulttuureissa naisen siirtyessä tähän vaiheeseen heiltä vapautuu viisautta ja henkisyyttä ympäristöönsä, niinpä heidän kunnioituksensa kasvaa yhteisössä. Päätin siis liittyä tähän viisaiden naisten joukkoon ja järjestää sen kunniaksi juhlat.

Ystäväni avustuksella loihdimme hänen kauniissa kodissa menopaussijuhlat. Paljon kuplivia juomia, hyvää ruokaa, talo täynnä naisia, puheita, astrologin vierailu , naurua, itkua ja suurta rakkautta. Ystäväni lupasivat tehdä tästä tradition. Odottelen yhä, koska vielä en ole saanut yhtäkään kutsua kenenkään menopaussijuhliin. 

Punkaharjun maisemissa, kaikki tuntuu mahdolliselta.

Anun tutkimus oli hyvin konkreettinen ja selkeä, minua tutkittiin ulkoisesti ja sisäisesti ja tässä tulokset pääpiirteittäin:  

”Vastaanotolle tulee nainen, joka toteuttaa unelmaansa harjoitellessaan tanssiesitystä 50-vuotispäivilleen ja hän on tehnyt samalla elämäntapamuutosta. Haluaisi tietää lantionpohjan lihasten harjoittelusta.
1 alatiesynnytys 14-vuotta sitten. Vaihdevuodet alkoivat 42-vuotiaana. Ei HRT:tä.

Palpoiden lantionpohjan lihasvoima 4- la (0-5) ja levator eli syvempi kerros nousee hyvin. Fasilitoiden löytää pinnalliset lihakset. Yskiessä emättimen etuseinämä tukee makuulla. UÄ:llä katsottuna löytyy kaunis liike lantionpohjan lihaksissa. EMG Periform- anturilla mitattuna makuulla lepoaktiviteetti 4-8 uV, joka normaali ja toiminnallinen aktiviteetti 50-60 uV ja max 75 uV, joka hyvä! Seisten mitattuna lepotila 10-12 uV ja toiminnallinen aktiviteetti 45-55 ja max 65 uV. Max supistuksen kesto 5-7 sek. Yskiessä refleksi 35 uV, joka hyvä. Linea alba napakka”

Kerrankin sain jostakin tutkimuksesta ihan ok-tulokset. Ihme! 

Tällä laitteella tehtiin EMG-sisätukimus.

Synnytys, vaihdevuodet ja ikä saattavat tuoda erilaisia toimintahäiriöitä lantion alueelle, kuten virtsankarkailua, emättimen laskeumaa ja lantiopohjan kiputiloja. Kaikkia näitä voidaan hoitaa ja parantaa fysioterapialla, jossa liikkeet ja harjoitteet auttavat oikeita lihaksia vahvistumaan, rentoutumaan  ja poistamaan noita ikäviä oireita. Kotiharjoitteeksi sain: lantion asento, keskilinjaus, pinnallisten lihasten liike "pintapusu" ym. Ensi kerralla lantionpohjan ja vatsalihasten liikkeiden yhdistäminen. Eli menen tapaamaan Anua uudestaan elokuussa!

Ihanaa olla nainen, näin moninainen. 

Kommentit (0)

Seuraa 

KAUPALLINEN BLOGI Täytän lokakuussa 50 vuotta ja toteutan nuoruuden unelmani: nousen lavalle tanssijana. Koreografiasta vastaa Hanna Brotherus. Hyvinvointiani ja tätä blogia tukeeLääkärikeskus Aava. Tässä blogissa kerron matkasta kohti parrasvaloja. Tervetuloa mukaan!