Kirjoitan tätä lentokoneessa paluumatkalla Lontoosta Helsinkiin. Olen aikaisemminkin kirjoittanut sielunmaisemistani ja -paikoistani tähän blogiin. Lontoo on minun sielunkaupunkini. Jokaisen vierailuni jälkeen tunnen ikävää jo kotimatkalla.

Nyt olin Lontoossa työasioissa ja vietin viikonlopun läheisen ystäväni luona. Ystävättäreni on asunut siellä jo noin 30 vuotta, ja hän on antanut minulle Lontoon. En usko, että olisin koskaan löytänyt kaupungin kauneutta ja rikkautta ilman häntä. Jokaisella vierailulla löydän aina jotain uutta tästä ihmisten kaupungista.

 

Pyörälenkillä näin samoja paikkoja kuin aikaisemminkin, mutta eri vinkkelistä. Liikennekulttuuri on Lontoossa kanssaliikkujoita kunnioittavaa. Meno Helsingissä pyöräillessä on paljon hurjempaa.

Lontoon rikkaus ovat  kymmenet erilaiset uskonnot, kulttuurit, tavat, kielet ja perinteet. Erilaisuuksien kaupungissa ihmisyys pääsee päärooliin. Kun jollain ihmisellä on hätä lajitoverit auttavat, koska he kunnioittavat toisiaan ja ihmisyyttä. Eläminen erilaisten kulttuurien läheisyydessä tekee meistä parempia ihmisiä, koska se auttaa meitä näkemään maailmaa isommin. Yhteinen totuus on inhimillisyydessä ja kunnioituksessa toisiamme kohtaan. Lontoo on mielestäni suurisydäminen kaupunki. Siellä kasvaa tulevaisuuden päättäjiä, jotka eivät koskaan tule tekemään päätöksiä sen perusteella, mistä kulttuurista ihmiset tulevat. He tulevat toivottavasti tekemään päätöksiä ainoastaan ja vain inhimillisyyden näkökulmasta. Heille monikulttuurisuus on ainoa tapa elää ja niin se tulisi olla meille muillekin - se on rikkaus.  

Dr Johnson sanoi vuonna 1777 : ”The man who is tired of London is tired of life.” (Se joka on kyllästynyt Lontooseen on kyllästynyt elämään.) Tuon voin allekirjoittaa. Minä en usko koskaan kyllästyväni Lontooseen. Lontoo on inspiraationi lähde.

Nyt olen taas kotona ja työntäyteinen elokuu on takana. On mukavaa päästä kiinni arjen rytmiin. Aion nauttia tästä viimeistä kuukaudesta ennen tanssiesitystäni. Vieraita on ilmoittautunut mukavasti eli yleisöä siis paikalla, hyvä niin!

JA LOPUKSI HUOMIO HUOMIO KAIKKI TAANNOISEEN BLOGIKILPAILUUN OSALLISTUNEET!

Kiitos tuhannesti kaikille osallistuneille! Oli todella mukava kuulla, miten täynnä intoa ja motivaatiota olette lähteneet tähän syksyyn. InBody-mittauksen Lääkärikeskus Aavassa voitti nim. Marjaterttu. Onneksi olkoon! Liput Herääminen-esitykseeni voittivat nimimerkit: MerjaK, Erja Kansanaho, ninna, MXVO ja Maarit. Liput ovat avec, eli ottakaa kaveri mukaan ja tulkaa jännittämään kanssani!

Pyytäisin kaikkia palkintojen voittajia lähettämään yhteystietonsa osoitteeseen nina.kupula@sanoma.com, jotta palkinnot saadaan toimitettua perille. Kiitos!

 

Kommentit (0)

Seuraa 

KAUPALLINEN BLOGI Täytän lokakuussa 50 vuotta ja toteutan nuoruuden unelmani: nousen lavalle tanssijana. Koreografiasta vastaa Hanna Brotherus. Hyvinvointiani ja tätä blogia tukeeLääkärikeskus Aava. Tässä blogissa kerron matkasta kohti parrasvaloja. Tervetuloa mukaan!