Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Lääkärikeskus Aava 

Viime aikoina olen saanut enemmän kuin koskaan palautetta ulkonäöstäni. Monien mielestä näytän nykyään tosi hyvältä. Siis laihemmalta, ajattelen välittömästi. Tiedän ihmisten pääasiallisesti tarkoittavan hyvää, mutta toisaalta heidän lauseensa paljastavat kipeän tosiasian: ennen en näyttänyt hyvältä.  Palaute tuntuu siis vähän kuin kunnon hieronnalta.  Sattuu, mutta tuntuu hyvältä.  

Näyttelijätär-ystäväni kertoi, että hän ei totu koskaan palautteeseen ulkonäöstään. Usein se myös satuttaa häntä. Täysin vieraat ihmiset saattavat tulla kadulla sanomaan, että kylläpäs sinä näytät luonnossa paljon hoikemmalta ja kauniimmalta. Hän miettii heti, miten kauhealta hän mahtaakaan näyttää kuvissa. Minun silmissäni hän on todella kaunis ihminen niin ulkoa, kuin sisältäkin.

Kesätreenipaikkana Tanhuvaaran Urheiluopisto. Salia ja vesijuoksua.  

Kun mietin elämääni taaksepäin, on minun ulkonäköäni kokoni perusteella arvioitu aika surutta. On tärkeää saada hyvää palautetta, se tekee mielelle hyvää ja kannustaa. Synnyttääkö negatiivinen suora palaute rakkailta jotain hyvää?  Miksi me niin helposti sanomme toisillemme tylyjä asioita? Minulla on mielessäni muutamia lauseita, joita en koskaan tule unhottamaan ja ne ovat hyvin läheisten ihmisten sanomia.  Kerran erään naisystäväni miespuolinen ystävä oli sanonut ystävälleni: “Kyllä Riikalle mies löytyisi, jos hän olisi laihempi". (Olin silloin sinkku.)

No, minussa on ollut aina paljon mitä rakastaa.  

Eräässä johtamiskoulutuksessa meille kerrottiin, että olisimme parempia johtajia ja ihmisiä, jos olisimme “fitimmässä kondiksessa”. En kyllä allekirjoittanut tuota ajatusta, mielestäni hyvä johtaja on persoonallinen innostaja. 

Ihan paras paikka joogata, omalla laiturilla Jänneveden äärellä.

En suostu ulkonäköni uhriksi. Erään joogatunnin alussa viereisen patjan rouva,  jonka kanssa en ollut koskaan vaihtanut yhtäkään sanaa, kysyi minulta, kuinka pitkälle noin raskaana oleva nainen voi joogata. Vastasin hänelle, että en ole raskaana, olen vain lihava. Hän ei osannut odottaa keskustelun kääntyvän tuohon suuntaan. Meillä kummallakaan ei ollut hyvä olo tuon lyhyen keskustelun jälkeen.

Uskon, että nykyään olen entistä valmiimpi ottamaan  pilke silmäkulmassa vastaan monenlaista palautetta. Minä tiedän, mitä minussa on ja voin hyvin elää sen kanssa. Me olemme kauniita ihan kaikkine piirteinemme. 

Kommentit (0)

Seuraa 

KAUPALLINEN BLOGI Täytän lokakuussa 50 vuotta ja toteutan nuoruuden unelmani: nousen lavalle tanssijana. Koreografiasta vastaa Hanna Brotherus. Hyvinvointiani ja tätä blogia tukeeLääkärikeskus Aava. Tässä blogissa kerron matkasta kohti parrasvaloja. Tervetuloa mukaan!