Kaikki alkoi oikeastaan eilen kun ostin kiven. Avoimet kylät tapahtuman kirpputorien joukossa oli eräs erityisen viehättävä myyntipöytä. Syksyllä eskarin aloittava tyttö myi jotakin itselleen tarpeetonta. Minä ostin kiven. Itse maalatun. 

 

Minulla on keittiössä sisustusjuttu joka toimii erilaisissa tarkoituksissa, pannunalusena, koristeena, aluslautasena, kynttiläalusena.... Se on koottu entisestä kuivauskaapin valumalevystä ja koristekivistä jotka jäivät yli kylpyhuoneen lattiasta. Nyt uuden kiven saapuessa ajattelin pestä kivet ja alustan. Kun kerran aloitin niin samallahan voin kiillottaa muutakin eteen sattuvaa. 

Maailman yksinkertaisin teräksen kiillotusaine on sooda. Soodasta ja vedestä tehdään tahna. Tahna sivellään pinnalle ja tarvittaessa voi jättää hetkeksi vaikuttamaan. 

Kävi niinkuin usein käy - kiillotat yhden ja kaikki ympärillä näyttää samealta. Kun asetat kiillotetun maustepytyn lasin viereen näyttää lasi pisaraiselta ja kiillottomalta, kiiltäviä kattiloita huuhtoessa tiskiallas näyttää likaiselta, Eikö uunin säätimetkin ole nuhruiset, ja uuni! Voi kauhistus. Ruokailuvälineissä ei kauan nokka tuhise teenpä nekin tässä samalla. 

Mutta sainhan minä sille kivellekin arvoisensa alustan siis. Suunnitellun kymmenen minuutin asemesta hommaan kului reilu tunti mutta onpahan kiiltävää meidän keittiössä. 

 

Tulipa paljon hyvää mieltä yhdestä pienestä kivestä. Taide selvästikin lisää ihmisten hyvinvointia niinkuin tutkittu on. 

"Puhutaan taiteen soveltavasta käytöstä, voimauttavasta taide-toiminnasta, taidelähtöisistä tai sosiokulttuurisista menetelmistä sekä yhteisötaiteesta."  niinkuin Tesson artikkelissa mainitaan

 

Kommentit (10)

Pii
Liittynyt29.2.2016

Sooda on loistava aine, ei haise, käy todella moneen eikä tarvitse olla huolissaan myrkyistä. Kyllä tuo kivijuttukin oli aikoinaan sellaiseksi väliaikaiseksi ajateltu kun ei tiedetty mihin ne kivet laittaisi, tuohon tuo on jäänyt pitkäksi aikaa ja ilahduttaa edelleen. 

Jokainen voi olla kokki

MEIDÄN MÖKKI JA KAUPUNKIKOTI

Kauniita kiviä ja loistavan puhtaaksi sait soodalla tuon alusen. Pitääpä muistaa itsekin tuo sooda kun rupeaa jotain kiillottamaan. Vaan voi olla vaarallista aloittaa. Ainakin pitää varata riittävästi aikaa, jos se homma pääsee laajenemaan kovastikin :)

Pii
Liittynyt29.2.2016

Sanopa muuta! Minäkin ihan vähän vaan.... 

Jokainen voi olla kokki

Pii
Liittynyt29.2.2016

Ole /olkaapa hyvät vaan! Harakka minussa viehättyy kiiltävästä. 

Jokainen voi olla kokki

Tumali
Liittynyt14.11.2015

Samalla tavalla puhdistan usein kahvinkeittimen,puhdistan noin 2 kk välein keitintä ja joskus kyllä etikallakin puhdistan.Kiitos !

Pii
Liittynyt29.2.2016

Olen hieman kateellinen teille joilta asia sujuu säännöllisesti. Asia pääsee vakavaksi kun on pitkät välit. 

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram