Tällä viikolla vietetään hävikkiviikkoa - tai no toiset viettää, toiset ei. Hävikki on kuitenkin yksi iso turha kulu kun mietitään mihin rahat menevät. Suomalainen  heittää 23 kg ruokaa roskiin, meidän perheessä se olisi siis 92kg. Vaikka väitän että joku muu heittää ainakin puolet siitä meidänkin määrästä, niin siltikin se on todella paljon. Vaikka puoletkin niin se olisi joka viikko lähes kilo ruokaa.  

Budjettihaaste lähenee loppuaan. Katsotaan pystyykö perhe elämään ilman hävikkiä nämä kolme päivää.

Apetitn tekemä kuluttajatutkimus kertoo häviikistä

Vaikka Rauli pistikin jotakin suunnitelmia uusiksi niin ruokaa ei päätynyt jätteeksi sen takia. 

Tiedättehän ne marinoidut broilerin koivet - sen halvan pakkauksen. Sellaisia minä joskus ostan.

Joo minä inhoan sitä marinadia. Miksi ihmeessä silti? 

Jääkaapissa oli porkkanoita, lanttua, punajuurta ja sipulia. Sunnuntain ruualle kuorin ja pilkoin juureksia. Juuresten kuoret laitoin uunivuokaan. 

Ikkunalla sattui olemaan lehtiselleriä ja timjamia - hyvän nipun lisään niitäkin vuuan pohjalle. Päälle asettelen broilerin koivet - huuhtelin niistä marinadia pois - en ihan tarkkaan. 

 

Asettelen koivet vuokaan melko tiiviisti, rosmariini sopii hyvin ja miksei vaikka curry tai paprika, tällä kertaa kuitenkin rosmariinia, suolaa ja mustapippuria. Hiukan kuivahtaneen sitruunan puolikkaan  puristan päälle ja itse hedelmäkin voi muhia uunissa.  

Ensimmäiseen ruokaa erotellaan reisipalat. Uunissa paistuvat samalla uunijuurekset . Jukka päätti tarjota ruuan lisäkeriisin kanssa. 

Koipireisistä erotellaan kaikki muukin liha ja laitetaan jääkaappiin odottamaan käyttöä. Rustot, luut ja paistovadissa olevat juuresten osat -  kuoret, sitruunat yms huuhdellaan kattilaan ja niistä keitetään noin puolisen tuntia ihana kanaliemi. 

Liemi siivilöidään ja esim puolet voi pakastaa keiton tai kastikkeen pohjaksi. Puolet odottaa pienempien kanalihapalojen kanssa tulevaa käyttöä.

 

Maukasta hävikkiviikkoa!

Ai niin, se saldo... 75.77 Me molemmat aikuiset syötiin tänään töissä. 

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram