Näen jo kaukaa 30% alennusmerkinnän. Merkki on pakkauksessa jota en yleensä muuten valitse, Tuotemerkissä jota en yleensä käytä. Onneksi seurassani on järjen ääni - tyttäreni 13v.

"Tee kauppalista kotona" - Check! Kauppalistassani lukee leikkeleitä ja enkö minä muka nyt voi valita alennettua tuotetta? - No EN! Kyllä, valinta olisi ollut halvempi kuin se, mitä aioin. Tyttäreni onneksi muistuttaa minua siitä mitä itse sanoin: onko tarjous kannaltasi edes tarjous? Ei se nyt ole. Tuote on alennettu parasta ennen päivämäärän vuoksi. Maitotuote, juusto, joku lihakin olisi ok mutta suuri leikkelepakkaus. Noup! On tarkoitus ostaa ruokaa jota syödään tässä viikon aikana ja riski, että leikkelettä "pitäisi" syödä nopeammin kuin tarkoitus on koska se on vanhentumassa. 

Vastikään nalkutin Jukalle maitopurkista - kerroin ykskantaan ettei tätä tuotetta kannata ostaa vaikka siinä olisi minkävärinen lappu, koska kukaan ei halua juoda tätä. Onneksi Tiuku pelasti minut omalta moitteeltani. 

No siis alennustuotteissa tekee nopeasti ja helposti ostoksen, jota ei aikonut. Samalla merkinnällä on mahdollista tehdä hyviä löytöjä - kun pitää kiinni siitä millainen on ja muistaa mitä meillä oikeasti syödään. 

Kuvittelen omahyväisyydessäni joskus että olen immuuni mainoksille ja heräteostoksille - niille huonoille. Vaikka kuinka olisin lukenut mainostamisesta ja myynnistä ja ollut ilmoitusten valmistajana lehdessä, käynyt kurssia myynnistä - silti minut joskus kampataan. Silti itsetuntoani hivellään sillä että "ansaitsen tämän", "tämä tuote on laadukkaamp"i (kuin samassa tehtaassa valmistettu alempihintainen), "hienostuneempi maku", "halvempi", "trendikästä" "järkivalinta".  Coleslawta ostan mutta kaalisalaattia en ikimaailmassa! 

"Rakastan sinua ruualla" - torstaisarjassa perehdyin siihen miten tunneasia ruoka on.  Meidän tunteitamme käytetään nimeämällä tuotteet "mummon-", "isännän-" "emännän-", "maalais-", "vapaa-", "perhe-", yms. Pitäisi kovettaa sydämensä ja ostaa mitä listassa lukee vaikka kuinka kaipaisi vapautta?

Hedelmä- ja vihannesosastolla kaikki on aseteltu näyttämään suurilta kasoilta ja tuotteet on aetettu edullisesti oranssin valon alle, Missään ei näy sinistä - on vihreitä kalusteita, ruskeita maanläheisiä värejä ja iloisenkirjava raikas hedelmäpaljous. Erikoishedelmätkin ovat niin pienessä laatikossa että ne tuntuvat ryöppyävän runsautta. Ei se mitään!

Mieluummin minä ihanasta paratiisista hedelmäni ostan. Ainoa vaan että pitää pitää päänsä kylmänä itse asian suhteen - en missään tapauksessa tarvitse yhden viikon aikana kuin tietyn määrän vaikka ne näyttäisivät niin paljon paremmilta runsaina kulhoina. Uskokaa minua olen kokeillut sitruunoilla! Joskus fiksuudessani kokeilin - meillähän käytetään usein sitruunaa -. Ajattelin että ihana suuri sitruunavaasi näyttäisi ihanalta keittiön pöydällä. Niin se muuten näyttikin! Sitruunan kulutus on kuitenkin melkoisen pientä - sittenkin. 

Meidän Jukka on hyvä kaupassakävijä. Hän ei pidä kaupassa kiertelemisestä. Hän ostaa suurinpiirtein sen mitä listassa mainitaan eikä niitäkään jos joutuu etsimään liikaa. Tällaiselle mukaan tempautuvalle tuollainen yksitotinen kauppaseura on myös hyvä vastapaino: vaikka esittelytiskin uusi juusto saisikin päässäni aikaan mielikuvan että valmistan tästä herkullisen kana-aterian. Ruusureunuksilla, vehreiden lehtien keskeltä, putoan mielikuvani keskeltä kysymykseen "niinku , meinasit sitten iltavuoron jälkeen keretä tuonkin?" Kiitos muistutuksesta. 
 

Meihin on iskostettu niin paljon vihjeitä ja mielikuvia että esimerkiksi aina asfalttimiehen nähdessäni ajattelen stop-pastilleja ja kuikuilen olisiko jollakulla oranssin paidan vaihto kesken. Kaihoisasti mietin vanhoja työturvattomia aikoja....  :D. Luis Armstrongin Wonderful worldin kuullessani hiukseni hulmuavat ajaessani mutkaisella vuoristotiellä. 

Ei se mitään! Käytämme hyväksemme sitä mitä tiedämme. 

Kaivoin pitkän ajan jälkeen muistilokeroistani Vihreäteevispipuuron. Asuin monta vuotta ja monta vuotta sitten toisella paikkakunnalla työn vuoksi. Söin töissä ja kaapeissani oli ihan muutamia tuotteita iltaherkuiksi. 

Teetä ja mannaryynejä minulla aina oli. Vispipuuro taas syntyy vehnäpuuroon ilmaa vatkaten. Suolaa sokeria ja joskus kermavaahtoa. 

Vihreätee-vispipuuro 

Keitä kattilassa 1 litra vettä ja laita siihen liukenemaan kaksi tai kolme vihreäteepussia - tällä kertaa meillä oli sitruunalla maustettua. Anna liuota viitisen minuuttia - ota teepussit pois. Laita hella uudelleen päälle ja keitä tee kiehuvaksi ja keitä mannapuuro normaalisti. 

Kun puuro on jäähtynyt vispaa se ilmavaksi. Makua täsmensin lisäämällä hiukan sokeria, sitruunaa ja suolaa. 

Nyt siihen mielikuvavaiheeseen: kyseessä on VIHREÄ tee - sehän on enemmänkin keltaista. Leivontatarvikkeista löytyy sinistä ja keltaista ... muutama tippa molempia. No nyt on mielikuvan mukaista!

Oi mutta on minun herkuteltava ja vatkaan vielä puoli purkillista kermaa vaahdoksi ja sekoitan vispipuuroon. 

Ulkoa haen pari oksankärkeä mintusta. Ostin toukokuussa ruukkuyrttejä ja tämä yksi minttu on maustanut meitä koko kesän. 

Minusta on mukava kattaa, maustaa ja koristella. Ruoka maistuu paremmalta - ja se on muuten tutkittu fakta! 

Tämän neljännen päivän siis aloitimme vispipuurolla. 

Eilinen kolmas päivä sujui niin, että aamu aloitettiin neljän viljan puurolla, päivällä vähän tylsästi taas pinaattikeittoa. Kotiväki söi välipalaksi jugurttia ja hedelmiä - leipää. Itse jouduin tyytymään siihen mitä kerkisin - lounasta ei enää ollut saatavilla. Illalla kotona oli syöty kanttarellileipiä. Kanttarellien kasvu ei nyt millään tyrehdy. Pakastettu on jo koko vuoden rellit mutta yhä vaan puskee. 

 

Saldo ruokatilillä näyttää tältä. Kauppaostosten jälkeen sieltä on ostettu siis maitoa ja minun eilinen ruoka. 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram