Klassikot eivät ole klassikoita sattumalta. Uusia ruokalajeja ja leivonnaisia kehitellään koko ajan mutta suurin osa painuu unholaan. 

Muistan lapsuudestani, että keikauskakku oli leipomuslistalla jo silloin, sitä teki niin äitini kuin myös naapurin Elli. Hedelmät taisivat olla omenoita, päärynöitä tai säilykeananaksia - mitä milloinkin. 

En tiedä mistä nostalgia iski minuun mutta kun katsoin hedelmäkoria muistin keikauskakun. 

Keikauskakun idea on karamelisoidut hedelmät ja mehevä kakkupohja, joka valmistuu täyteen mehevyyteensä seuraavaksi päiväksi. 

50 g voita
1 dl fariinisokeria
hedelmiä tai marjoja, 
raparperia?

3 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk vauvan hedelmäsosetta tai jos käytät säilykeananasta - sen mehu
100 g sulatettua voita
 

Hedelmäpäällinen: sulata voi ja kaada leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuuan pohjalle, jos käytät tavallista vuokaa , leikkaa pohjalle paperi. 

Levitä fariinisokeri voin päälle. Täytä pohja tiiviisti hedelmillä. 

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot ja jauhoihin sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikinaan hedelmäsose ja rasva nopeasti sekoittaen. 

Kaada taikina hedelmäpohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. 

Jos käytät irtopohjavuokaa laita uuniin paistopelti koska voita saattaa tihkua vuuan reunoilta aluksi. Anna kakun jäähtyä hetken vuuassa ja kumoa kakku ja poista paperi. 

Parasta seuraavana päivänä jäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram