Pakkauskoko on aina väärä. Monella ihanat ja raikkaat tuoreyrtit löytyvät nuupahtaneina biojätteistä - muutamasta mausteen lehdestä tulikin kallista. 

Itselleni ongelmia aiheuttaa mm rucola, basilika ja timjami ja tomaattimurska. Monesti ruoka on maustettava sillä määrällä joka purkissa on, eikä sillä mikä parhaalta maistuu - kukapa haluaa heittää kuranttia tavaraa roskiin. 

Lähes kaikki yrtit voi hyödyntää muutaman tuorelehden käytön jälkeen öljyinä. Ostan mielelläni esim rucolaa, se pakataan 100g rasiaan ja avaamattomana kestää useamman päivän, kuitenkin heti avattua vain päivän. 100g sinappikaalia kuulostaa paljolta - ja sitä se onkin. Ensimmäisenä päivänä käytän rucolanlehtiä tuoreena salaatissa ja vaikka annoksen koristeena. Vielä toiseenkin ruokaan jätän tuoreita lehtiä. Vielä jää puolikas rasia! 

Rucolaöljy on ihanaa! 

Laita rucolanlehdet blenderiin ja  
1dl oliiviöljyä,
hiukan suolaa 
pieni loraus sitruunamehua 
hiukan mustapippuria 
> maista. 

Sekoita reilun aikaa - Valmis.
Säilyy parhaimmillaan muutaman päivän.
Oliiviöljyn vuoksi menee jääkaapissa sitkeäksi. 

Rucolaöljy sopii vaikkapa pastalautaselle peston tapaan. Keiton päälle kihkuraksi. Perunoiden sekaan ja salaattikastikkeeksi, Sopii sekä broilerille että possulle. Sipaise ruisleivän päälle ja minusta sopii paistetun kananmunan seuraksi tai munakkaaseen. 

Ikävää on tietysti että viikon monessa ateriassa on samaa makua, mutta voihan sen ottaa herkutteluna. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram