Ai taasko löysit jonkun kurjan metallikipon kirpparilta? - Tuoko muka aarre?

No niin no ....  Kävimme jälleen Kalvolassa - Iittalana paikka tunnetaan yleisemmin. Siellä on maalaiskirppis josta olen melkein joka kerta jotain sopivaa löytänyt. Niin nytkin. Tämä sopii täydellisesti telineeksi tiskiharjalle, -aineelle ja -rätille.

Vaikka olenkin innoissani kun teen tällaisen löydön, mietin onko entinen omistaja luopunut siitä siksi ettei ole osannut hoitaa. Se olisi kovin sääli. Messinki on helppo puhdistaa ja melkein kaikissa kodeissa on myrkytön puhdistusaine siihen.

Tällainen pieni veneilijän kikka: Hapettuneet, kirjaviksi tai kiillottoman harmaiksi menneet messinkiesineet ovat pelastettavissa mikäli pinta tuntuu sileältä, Ei tämä niin paha ole etteikö tätä ketsupilla korjaisi. 

Sivelen pullasutilla tomaattiketsuppia johon olen ohennusaineeksi hiukan sekoittanut etikkaa. 

Tämä ei tunnukaan olevan tiukassa, harjailen ketsupilla ympäriinsä hetken ja jätän viideksi minuutiksi vaikuttamaan. Harjailen taas ja laitan lisää ketsuppia pahimpiin tahroihin. 

Huuhtelen ja kuivaan puuvillaliinalla. Pinnassa näkyy vielä tummareunaisia tahroja ja uusin käsittelyn. Vielä viisi minuuttia 

Kuivataan ja kiillotetaan puuvillaliinalla kovasti hangaten. Vielä muutama tumma tipla - ketsuppia hetkeksi vaikuttamaan. 

Ja kiillotus! Tästä tuli hieno.

 

Metallin voi käsitellä autovahalla suojatakseen uudelta hapettumiselta. 

 

Kommentit (2)

Pii
Liittynyt29.2.2016

No kyllä! Ison perheen kuopus sairastuu joskus tautiin "tulisiko tästä vielä jotain" kun kaikki oikeasti hieno ja ehjä on jo aikaa sitten kulutettu loppuun tai viety pois. 

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram