Jukka kävi muutama viikko sitten lammasjauhelihaa juuri vastikään avautuneesta Tiisanmäen lammastilan tilamyymälästä. Meille - lapsiperheelle - jauheliha on hyvä vaihtoehto hiukan voimakkaamman makuisessa lihassa. 

Lammas kuuluu perinteisesti pääsiäispöytään. Lampaan syöminen liittyy jo siihen juutalaisten Pasah-juhlaan - Egyptin orjuudesta vapautumisen muistoksi, kun kuolema ohitti lampaan verellä merkityt ovet. Kristityille lampaan syöminen liittyy taas siihen ajatukseen että Jeesus oli uhrikaritsa joka lunasti meidän syntimme. Uskonnollisten juhlien ruokaperinteet ovat uskonnollisia! 

Jukan keittiömestaripäiviin kuuluu mutkattomuus. Kuoriperunat, lihapullat, vuohenjuustokastike ja paahdetut punajuuret. Kattauskin mutkaton. 

Kaikki omalla tyylillä - se näissä keittiömestaripäivissä on ollutkin parasta. Meidän naisten ikävänä tapana on monesti määrittää miten "pitää" tehdä. Minä teen sitä ikävän usein. Usein olen oikeassa, mutta ainakaan ruuan laitossa se ei ole tarpeellista, ruuan kanssa harvoin on yhtä oikeaa tapaa ja tämä on enemmän sävellystyötä: vain kokeilemalla keksii uutta. 

On helppo suhtautua lasten tekemiseen avoimen innostuneen ihastuneesti. Miehen ruuanlaiton kohdalla minä usein neuvon ja jopa moitin. No nyt pääsin valmiiseen pöytään ja olipa tulokseen päästy miten tahansa - ruoka oli aivan ihanaa. 

Lammasjauhelihapullat: 

400g jauhelihaa
1 prk kermaviiliä (aikuiseen makuun riittää ½ prk)
½ dl korppujauhoja (korppujauhot kermaviilin määrän mukaan)
1 muna
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
timjamia
minttua

Salaattiaineksemme ovat vähän myöhässä. Osa pääsisäisruohostamme on hernettä. Olemme huomanneet että mukavan pöydänkoristeen voi syödä halpana salaattina ja leivänpäälliseksi saa leikata muutaman varren. No salaatti siis on pari päivää myöhässä. 

Ruokapuheena tytöillä pulppusi taas keittiömestaripäiväideoita Seuraava kerta jokaisen ruuasta pitää löytyä jotakin vauvanruokaa! Lisäksi tytöt haluaa teemaviikoksi isiruokaviikon ;) . Luulisin että listalla tulee olemaan ainakin muikkuja ja jauhelihakastiketta. - Tai sitten jotain muuta. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram