Ateriahetki on  voimavara.  

Kun lapsille neuvotaan syömään terveellisesti pitäisi opettaa myös syömään kaunista. Syöminen kuuluu elämän jokaiseen päivään: eliniän odote nykyisin on 80vuotta, se on 29200 päivää ja yleensä ruokaa syödään usean kerran päivässä. Kannattaa käyttää aikansa hyvin ja sulostuttaa elämäänsä välttämättömyydellä.

Charles Duhigg on kirjoittanut kirjan Tapojen voima.  Kirja käsittelee esimerkiksi sitä, kuinka ihmiselle muodostuu joku tapa, kuinka aivot toimivat silloin ja kirjassa annetaan neuvoja kuinka tapojaan voi muuttaa niin että ne pysyvät.

Opetetaan siis tapoja syödä monipuolista, terveellistä ja kaunista ja jos ne tavat ovat ränsistyneet opitaan uusia tapoja.

Elämä ei ole pelkästään nukkumista, työntekoa ja syömistä. Minusta elämän pitää olla oppimista, rakastamista ja päämääriin pyrkimystä - eri kokoisiin ja vaihteleviin. En filosofoi elämän tarkoituksesta Aristoteleen mukaan syvällisesti. Minusta elämän tarkoitus on jossain Linnunradan käsikirjan liftareille (42) ja Monthy Pythonin välissä.  (Elämän tarkoitus "Se ei ole mitään kovin erikoista. Ole kiva ihmisille, varo syömästä rasvaa, lue hyvä kirja silloin tällöin, kävele hieman, ja yritä elää rauhassa ja sopusoinnussa  kaikkien uskontojen ja kansojen edustajien kanssa")

Tarkoitusta etsiessä on syötävä ja kaikkien retkien keskeinen seikka on eväät!

On tutkittu, että muitakin aisteja sykähdyttävää ruokaa syödään hitaammin. Aineenvaihdunnan ja vireyden kannalta hitaampi syöminen on eduksi.  

Varsinkin jos  elää tilanteessa, johon haluaa muutosta, kannattaa keskittyä hyviin -parhaisiin - asioihin. Moni sanoo tässä "muttaku". Sanokoon samalla mitä todetun tilanteen uudelleen toisteleminen auttaa? Jos haluaa muuttaa asioita, pitää tehdä jotakin tosin kuin ennen. 

Onnistuminen ruokkii uutta onnistumista, koska se parantaa itsetuntoa ja on myöskin opittavissa oleva tapa. 

Syöminen on sosiaalinen tapahtuma - toivottavasti. 

 Visuaalisia houkutuksia on paljon myös epäterveellisissä vaihtoehdoissa - pistetään kampoihin! Opetetaan että terveellinen se vasta kaunista ja hauskaa onkin. 
Kaunis ja terveellinen on yhtä kallista kuin kaunis ja epäterveellinen. 

Kaunista on miellyttävää syödä. Kaunista syö monella aistilla. Mietin kuinka toimin kaupassa. Valitsen silmää miellyttäviä raaka-aineita. 

Mausta ja koristele ja syö hyvin. 

Kommentit (2)

Pii
Liittynyt29.2.2016

Niinpä. Kesäkurpitsa maistuu piparimuotin jälkeen paljon paremmalta ;)

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram