Vauvanruokaa sisältävän keittiömestaripäivän menuun kuului tänään hienostunut juomavalikoima. Tiuku päätti että alkusalaatin, uunilohen ja jälkiruoka-teeleivän seuraksi sopii parhaiten pillimehu. 

Alkusalaatti koostui hyvin ohuiksi leikatuista raaka-aineista.

Pääsisäiseltä tähän asti olemme syöneet herneenversoa viherlisänä ja koristeena. Tänään leikkasimme sen viimeisen kerran. Lisäksi jääsalaattia, kurkkua, tomaattia, maapähkinää ja minimozzarellapalloja. Hiukan sitruunaa, suolaa ja pippuria. 

 

Keittiömestari oli tänään melko salaileva. uunilohi kuitenkin tehtiin varsin mutkattomaan tyyliin: Puolikas lohi maustettiin vain suolalla ja pippurilla ja muutamalla tipalla limeä, uunivuokaan lisäksi sipulia puolirenkaina ja purkillinen kermaa. uunilohi kypsyy noin 25 min 200. Itse tykkään laittaa lohen nahkapuoli ylöspäin jolloin uunista otettaessa nahka vain kääritään pois. 

 

Päivän pääruokalajin vauvanruoka-osio löytyy lisäkeperunamuusista. Bataatti-kesäkurpitsa ja porkkanasoseet lisättiin sekä maustamaan, tuomaan väriä mutta myös muuttamaan rakennetta. Varsinkin porkkanasose on rakenteeltaan niin pehmeää - ihan paseerattua ja notkeaa. Epäilemättä muutkin kuin hedelmäsoseet pääsevät joskus tuomaan lisää joihinkin ruokiin myöhemminkin. 

 

Kaupassa on nyt ihania parsoja. En voinut vastustaa. Vihreän parsan voi kuoria ja keittää suolavedessä pari-kolme minuuttia ja huuhdella kylmäksi ja juuri ennen tarjoilemista paistaa voissa sen verran että on läpi lämmin. 

 

Jälkiruoka oli yllättävästi makea teeleipä. Osa nesteestä oli korvattu päärynä-mangososeella. Taikinaan oli lisätty hieman sokeria - ei liikaa. 

Teeleivän päälle oli valmistettu (tytöt tekivät nämä keskenään) tuorejuustosta hedelmäsoseesta ja pieneksi pilkotusta päärynästä "levite". 

Taas oli hauskaa. Pöytä oli katettu harkitun hassusti. 

Koulussa on keskusteltu, ystävyydestä, rakkaudesta, välittämisestä. Tärkeitä aiheita. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram