Kävin elokuussa Kirgisiassa. Ruokaihmiselle se oli luonnollisestikin elämys. Maa joka sijaitsee Kiinan vieressä, Keski-Aasiassa Turkkilaisin perintein ja Neuvostoliitosta itsenäistyneenä, ruokamaa jonka kulttuurissa on Silkkitien välkettä. 

Hyväntekväisyys-kapuajaryhmämme jakamattomin suosikki oli Borsokit. Pienet ilmavat leipätyynyt kannettiin pöytään ensimmäisinä miltei jokaisessa ruokapaikassa. Alkupalaleipä käy salaatin kanssa, keiton sivuun, naposteltavaksi tai makean täyteläisen aprikoosihillon kanssa teen kanssa, hunajassa kastaen tai ihan muuten vaan. 

Borsokit ovat öljyssä keitettyjä pieniä taikinapaloja, jotka nousevat paistaessa pyöreiksi ontoiksi palloiksi. 

 

Ihan paikallisten tekemien borsokien veroisia en kokeiluista huolimatta osannut tehdä mutta erään venäläisen reseptin mukaan tuli ihan vertailukelpoisia tyynyjä. 

 

Borsok- taikina: 

1 muna
2 dl maitoa kädenlämpöisenä
½ tl suolaa
1 tl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
1½ tl kuivahiivaa
loraus öljyä

Noin 1 l paistoöljyä 

Riko kananmunan rakenne ja lisää maito ja hiukan öljyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. ja sekoita taikina tasaiseksi. Jätetään melko pehmeäksi. Peitä ja anna nousta kaksinkertaiseksi. 
 

Vaivaa taikina pöydällä ja jaa kolmeen. Pyöritä pulliksi ja anna levätä. 

Kaulitse taikinat 3mm levyiksi ja leikkaa siitä 3x3cm ruutuja. 

Paista palat kuumassa öljyssä. 

Borsokit pitää syödä tuoreena. 

⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔⇔

 

Näin helposti aito kirgiisinainen näitä paistaa 

Kirgisian ruuasta kapuan blogissa. 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram