Kun puhutaan koristeiden tai kattausten rakentamisesta , ensin täytyy tietää onko kyseessä istuttava kattaus vai buffetpöytä. 

Nämä ovat nimittäin periaatteiltaan täysin vastakkaisia. 

Ruokailu on sosiaalinen tapahtuma ja kattaus ei saa musertaa tätä  Istuttava kattaus on matala ja buffet taas korkeampi ja niin että tarjottava on parhaiten saatavilla. 

Istuvat kattaukset:

Ovat myös koristeiltaan matalia, niiden yli voi keskustella ja tarjottavia täytyy pystyä siirtämään. 

Meillä ruokailee ja juhlii lapsiperhe, joten rakennelmatkin ovat sen mukaisia. 

Aloitetaan tasokoristeista. 

Valot. Sähköiset valonauhat sopivat loistavasti lapsiperheen ruokapöytään. Tuikuista varoitan heti, jos elävää tulta haluaa, kannatan korkeita kynttilöitä, niihin ei käsi satu vahingossa - "pala hihat" ;)

Hiukan vaivalloista ja ennokoitavaa, mutta kuitenkin pitkän aikaa ilahduttavaa, ovat kasvatettavat koristeet. Joskus tehtiin "salaattitarpeita" syntymäpäiville. Siistin alustan saimme varastohyllyn nurinperin kääntämällä. Metallihylly vuorattiin huolellisesti muovilla ja alustalle levitettiin ohut multakerros. Kun valitsee kasvatettaviksi niinkuin tässä syötäviä kasveja : hernettä ja vehnää, saa pitkän aikaa "ilmaista" salaattia.  Erikokoisille ja erimuotoisille lautasille tehdyt kasvavat koristeet saa täplittämään koko pöydän. 

Ja tämä. Tämä meillä on ollut pannunalusena, kynttiläalusena, maustealustana, petsoppien esteratana, kivivirtana ja milloin mitenkin: Kylpyhuoneremontin jämäkivet laitettiin astiankuivauskaapin valumalevyn päälle: jämäyhdistelmä laitettiin palvelemaan kauneutta. 

Lastenkutsujen näyttävän kuppikakkuhyllyn saa lasisesta hyllylevystä. Tässä geomagit näyttävät kannattelevan tavallista lasihyllylevyä. Todellisuudessa rakennus on tehty juomalaseista. Yhtä hyvin käyvät matalahkot säilykepurkit. 
Purkkeihin/laseihin voi laittaa kostutetun parerinpalan "liimaksi" jos hyllylevy on kovin kevyt, jos vierasjoukko on kovin nopeatoimista.

Hyllyn alle voi laittaa kulkemaan junaradan jotta muut tarjottavat kulkevat puolelta toiselle tarvittaessa. Geomagit, legot/duplot tai mecanot asetetaan niinkuin ne tukisivat rakennusta. 

Buffet

Buffetpöydästä voi tehdä korkemman koska sitä kierretään kävellen ympäri. Rakenteiden pitää olla lujia ja pysyä paikallaan vaikka astioita vaihdetaan ja ruokaa otetaan yhdellä kädellä. Käytä mikrokuituliinan paloja "liimana" , vaasi vaasissa tukevana korokkeena.

Edellisisenlainen rakennelma sopii myös buffetpöytään, Korkeat kynttilät, peilit alustoina tuovat upeata runsautta sekä tarjottaviin että valoihin. 

Käytä kankaita, kukkia, verhokankaita, leveitä lahjanauhoja, askarteluhelmiä, lautoja, oksia, leluja, patsaita, värejä, viherkasveja, valonauhoja yms. 

Myös kotona ruokailun ensimmäinen WAU-efekti pyritään saamaan aikaan jo pöytää lähestyttäessä. 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (3)

Pulina Elli
Liittynyt7.3.2016

Tuo lasilevy on ihana. Mä olen joskus nostanut tarjottimet mariskoolien päälle, mutta lasi on paljon hienompi.

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat