Aloitetaan pöydästä. 

Tavallisenakin päivänä on mukava, jos pöytä on vähintääkin siisti ja pyyhitty puhtaaksi, mutta pienillä nikseillä sitä voi myös koristaa. 

Aloitetaan erilaisista liinoista ja liinoituksista. 

Kaikki eivät ole liinaihmisiä. Ei meilläkään joka päivä ole liinaa pöydällä. Liina on vain kangasta tai paperia, ei sen pakkauksessa tarvitse lukea:"pöytäliina"

Tyttäreni ylioppilasjuhliin etsittiin pöytäliinaa. Teemana oli pinkit ja imelät asiat. Turha ostaa mitään kallista turhaa, jos muuten uskoo ettei käyttöä ole. Löysimme täydellisen aluslakanan. Se ajoi asian loistavasti ja palvelee pikkusiskon aluslakanana edelleen. 

Meillä verhot ovat välillä liinana ja liinat verhoina. 

Vastikään tyttären syntymäpäivillä olohuoneen riemunkirjava verho otettiin pöytäliinaksi. 

Jopa minun jättihuivi on päässyt sopivan värinsä vuoksi hiljaisen viikon pöytäliinaksi. 

Pöytäliinan voi koota eri asioista. Valkoisesta liinasta saa sopivan lisäämällä siihen pitsiliinoja tai pitsiverhon. 

Mutta se pöytäliina - voihan se olla jotain tekemistä. 

Joku joulunaika meitä palveli kertakäyttöpöytäliina ja tussit. Jokainen pöydässäistuja sai piirtää liinaan -sitä jopa suositeltiin. Sama on toiminut lasten synttäreillä. 

Muita "aktiivisia" pöytäkoristuksia on vaikkapa pienet palapelit. Kaikki saa pysymään pöydässä jos vaikka kaikille jaetaan nippu palapelin paloja. Sellainen 50 palan peli on varsin sopiva. Jos on tarkoitus napostella koko ilta, niin mikä ettei useamman sadan palan pelikin mene. Sen sovittamisessa pöytään tulee tietysti hankaluuksia. 

Kaitaliinat sopivat arkeekin mainiosti. Kun meillä oli Keittiömestaripäivissä maateema, esimerkiksi Italian värit löytyivät liinoista. 


Kauniita persialaisia mattoja saatetaan maailmalla pitää pöytäliinoina. Meillä kuitenkin ennen lattialle pääsyä toimi ikean pikkumatto teemallisena ruohomattona.

Perinteiseen ruokaan sopii mielestäni rouheat tekstuurit. 

Neuloin juuttilangasta joskus yksinkertaisen liinan. Liinahan voi olla säkkikangasta tai paperia, Talvisen sisäpiknikin alustaksi voi hyvinkin kattaa viltin. 

Mutta toki! Valkoinen arvokkaannäköinen juhlaliina komppaa arvokasta ruokaa. 

 

 

Kommentit (2)

Pii
Liittynyt29.2.2016

Täytyy myöntää: kun aloimme pitää keittiömestaripäiviä viikottain, niin onpa meillä lisääntynyt hauskuus ruokailussa. 

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram