Löydät uuden tuotteen ja tästähän oli lehdessäkin joku ihana resepti! 

Nii-in tiedän. Siitä ei tullutkaan perheen uutta suosikkiruokaa. Jäljelle jäi 3/4 pakettia. 
Toinen vaihtoehto on, että pienin kauppapakkaus on kilo ja reseptissä ainesta käytetään ½ dl. Teoreettisena menekkinä reseptiä pitäisi leipoa joka toinen viikko koko vuosi että kuluttaisin sen. 

Ei kannata katua kokeilunhaluaan vaan ottaa härkää sarvista.
Mitä uutta ikinä löytäisi jollei kokeile?

Minkälainen tapa sinulla on hallita keittiön kuivatavaroita? 

Onko laatikoissasi tai kaapeissasi vuosia vanhoja yllätyksiä? 

Ei kannata katua kokeilunhaluaan vaan ottaa härkää sarvista.

Mitä uutta ikinä löytäisi jollei kokeile?

No okei vanhentuneet ovat vanhentuneita - laitetaan ne pois. Mutta voin rehellisesti sanoa että tällä systeemillä vanhentuneita ei meidän laatikoissa ja kaapeissa ole yli vuoteen ollut. 

Minulla on tällainen systeemi: 

 Minulla on viikkosiivousjärjestelmä.

Liitän tähän ammattijärjestäjä Eveliina Lindelin 52-tulostettavaa kokoelmasta Kotitöiden viikkokellon jota viilasin omaan käyttööni sopivaksi. Minulla on 6 sellaista kaappia tai laatikkoa, joissa säilytetään ruokaan liittyviä tarvikkeita. Valitsin asiaan keväällä viikot 10-15 ja syksyllä viikot 37-42. 

Joka viikko, viikkosiivouksen yhteydessä, käyn läpi yhden laatikon tai kaapin. Ne joutuvat tarkasteluun ja puhdistukseen kaksi kertaa vuodessa. Tavallisimmin jauhoilla ja hiutaleilla on parasta ennen-käyttöaikaa noin vuosi. Siis tuote saa mahdollisuuden noin kahdesti. 

En halua heittää mitään pois ja tuhlaustahan se olisikin.

Huomaan raaka-aineita läpikäydessäni että tätä on käytetty vain kerran tai pari. Siirrän raaka-aineen eteenpäin laatikossa ja päätän että uusia kokeiluja ei ennekuin tämä on tyhjä. Kuiva-aineissa on kuitenkin "Parasta ennen" päiväys, se ei tarkoita etteikö tuotetta voisi senkin jälkeen hyvillä mielin käyttää. Valmistaja antaa lupauksen, että tuotteen maku ja koostumus on ensiluokkainen ainakin tämän aikaa. 

Siivosin laatikkoni viikko sitten 

Vanhenemassa tammikuussa on Helmi perunasuurimot ja Tattarijauho. Ja muistiin laitan myös kaurahelmet. Ruisleivän sekaan keitin loput maltaat, joiden parasta ennen on sekin tammikuussa. Karkeiden vehnäjauhojen päivämäärä täyttyy jo joulukuussa, mutta niiden käytettävyydestä en ole huolissani. Edellisellä viikolla asettelin maustelaatikosta Kirvelin etummaiseksi muistuttamaan itsestään. Muutama viikko ja kuivatavarat ovat ajantasalla! 

Siivouspäivän teeleivät: 

2½ dl Helmi-perunasuurimoita
2½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria
suolaa
50g voita sulatettuna
kuivatettua yrttiä - minullahan on sitä Kirveliä, lisäksi lisäsin timjamia. 

Perunasuurimot laitetaan maitoon 30 minuutiksi turpoamaan. Loput aineet sekoitetaan joukkoon. Taikinasta taputellaan kolme teeleipää uunipellille. Pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista 225 asteessa kymmeneisen minuuttia. 

Tämä ohje on suoraan Helmi-pakkauksen kyljestä joten menköön kiitokset Finamyl - valmistajalle

 

Nämä teeleivät on tosi ihania. Uusi perunasuurimopaketti menee ostoslistalle kunhan laatikko on päivitetty.

Onko sinulla pettämätön keino käyttää ostamasi tuotteet ajallaan pois? 

Kerro ihmeessä!
 

 

Kommentit (2)

Riitta-mummo

Miun kuiva-ainekaapissa kaikki on purkeissa, mitään ei ole pusseissa tai paketeissa. Kun tyhjennän alkuperäispakkauksen purkkiin laitan kanteen maalarinteipillä lapun, jossa on
parasta ennen päiväys. Näin näen koko ajan missä mennään.
Isot 2 kg jauhopussit ovat pusseineen isoissa peltipurkeissa ja niissäkin kannessa merkintä. Siivoan hyllyt usein ja kun huomaan jonkun tuotteen lähestyvän pe-päivää, keksin jonkun tavan käyttää sen pian pois. Riskiin ei mene tuotteita juuri koskaan.

Pii
Liittynyt29.2.2016

Ihanaa <3 Joskus vielä minäkin siirryn tuohon purkittamiseen. Toistaiseksi olen siitä luopunut kun meillä suurimmassa osassa aineksista kierto on nopeaa. Purkeissa on ainoastaan helposti rikkoutuvissa muovipusseissa myytävät tarvikkeet: riisit, makaroni ja kaakao esimerkiksi. 

On todella vapauttavaa kun löytää itselle sopivan keinon hallita tarvikkeita. Sinullakin noin helposti: yhdellä silmäyksellä. 
 

Meillä on syöty syys-blinejä ja ruisleipään sopii tattarijauho mainiosti ;) 

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram