Epäonnistuin pullataikinassa - siitä tuli aivan liian tiivistä. Muistin Cruffinit! Muutama vuosi sitten joku keksi risteyttää croisantin ja muffinin, siitä tuli pieni hitti hetkeksi. 

Totta on, että cruffineissa on hiukan enemmän tekemistä kuin muffineissa tai toisaalta croisanteissa. 

Cruffinit ovat useinmiten makeita leivonnaisia. Meillä suolaiset leivonnaiset ovat suositumpia kuin makeat niinpä kerron miten tehdään Pesto-cruffineita. 

Taikina:

2½ dl maitoa
2½ dl vettä
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
1 rkl siirappia tai sokeria
50g voita
6 dl vehnäjauhoja
noin 6 dl sämpyläjauhoja

Punaista pestoa tai pelkkää voita. Täytteen tulee olla niin rasvainen että kerrokset jäävät erilleen. Idea on siis tehdä hiivataikinasta kerroksellista kuten croisanteissa. 

Hiiva ja siirappi sekoitetaan lämpimään maitoon. Anna hiivan hetken seisoa niin se lähtee käyntiin. Lisää vesi. 
 Suola vehnäjauhot ja sekoitetaan joukkoon. Sekoita voimakkaasti sitkoa taikinaan - lisää jauhoja ja vaivaa taikina tasaiseksi. 

Anna nousta kaksinkertaiseksi. 

Jaa taikina puoleen siitä määrästä mikä kuoppia muffinivuuassasi on. Huom! Jos sinulla on 12 "paikkainen" vuoka tee vain puolet taikinasta ja jaa taikina kuuteen palaan.

Meillä käytetään kaikki mahdolliset vuoat ja runebergin torttuvuokakin pääsee loistamaan. 12 cruffinia on nimittäin todella pieni määrä. 

 

Kaulitse palat aivan ohuiksi ovaaleiksi, Makea cruffinitaikina - missä on ainoastaan vehnäjauhoja - voidaan levittää vaikka pastakoneella.

Levitä pestoa koko alalle ja rullaa taikina kapeaksi rullaksi. Leikaa rulla puoliksi =halki PITKITTÄIN .

Pyöräytä sisäpuoli ulospäin nyytiksi jonka asetat muffinipellin aukkoihin. 

Nostata. 

Paista 175 asteessa. 

Nämä ei ehkä ennätä edes jäähtyä kun ne on jo ahmittu. 

 

 

 

 


 

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram