Lasteni isä on loistava ruuanlaittaja - jotkut parhaat ruuat edellyttää nimenomaan keskittymistä .... kaikenlaiseen....

( Jukan teksti julkaistu 29.5.-16)
Tällä kertaa jatkoin eläinkokeita kokeilemalla jääpaistin tekoa, joka oli minulle uusi miellyttävä kokemus.

Ostin 1.6 kg Kyyttöhärän sisäpaistia, jonka laitoin jäisenä 80 asteiseen uuniin.  Kävelin postilaatikolle hakemaan päivän lehden, jolle läikytin kahvia puutarhatuolissa.

Ajelin Oraviin hakemaan Herrasen Jannen pyytämiä mukkuja ja kyläkaupalta Torpakon Matin ruisjauhoja. Siivosin muikut ja laitoin lievän suolan kanssa jääkaappiin.

Radiokuulosuojaimista kuuluu entisten nuorten sävellahja. Hurriganes ja murskaantuneen voikukan tuoksu saa unohtamaan työasiat ja tuo mielikuvia jostain nuoruudesta. Ruohonleikkuusta on tullut mukavaa ajanvietettä kun taloon hankittiin päältä ajettava leikkuri ja on lisätty leikattavaa alaa.

Välillä ruoanlaittoruokaa: Pyörittelin muikkuja ruisjauho-suola seoksessa ja paistoin voissa . Perunan ja ruisleivän kanssa palasin taas lapsuuteni makumaailmaan.  6:n tunnin kohdalla tökkäsin paistiin lämpömittarin.

Kävin kantamassa koivupilkettä saunaan ja laitoin tulet kiukaaseen. Löylyn lyömä löylyn lyöjä lisää löylyä löi. Vaikka en ole yleensä suosittu itikoiden kohteena niin nyt saunanraikkaana tunnuin kelpaavan niille erinomaisesti. Se ei kuitenkaan estänyt grillaamasta iltapalaksi lammasmakkaraa ja porkkanaviipaleita.

8 tunnin jälkeen ennen kuin paistolämpömittari näytti 60 astetta keitin puolitoista litraa vettä. Siihen lisäsin suolaa yhden desin ja pippuria 1.5 ruokalusikallista ja siihen upotin paistin.

 

Aamulla oli hyvää. Erikoisen hyvää jääpaistia.

Edellinen Jukan postaus oli maksasta. Jakamisen kanssa on ongelmia mutta tekstilinkki toimii kyllä : Siis karitsan maksa.

 

Kommentit (4)

Pii
Liittynyt29.2.2016

Muikut on tietysti klassikko Saimaan rannalla mutta tuo jääpaisti oli ehdottoman hieno kokeilu. - Ja helppo Tai no monta hommaahan siinä joutuu tekemään ;)

Jokainen voi olla kokki

Alankomaalainen

Mitä tehdään paistille vesikylvyssä? Laitetaanko takaisin uuniin? Jos niin, mihin lämoötilaan ja kuinka kauaksi aikaa? Jos ei, missä paistia vesikylpyineen pidetään? Huoneenlämmössä vai jääkapissa? Kuinka kauan koko paistin tekeminen kestää, 16-18-24 tuntia?

Pii
Liittynyt29.2.2016

Paisti saa olla mausteliemessä huoneenlämmössä kunnes jäähtyy ja saa olla vaikka yön yli. 

Paistaminen noin 1.5kg paistille vien noin 8 tuntia. Riippuu hiukan paistin muodosta - pyöreämpi paistuu hitaammin. 
Jäähtyminen muutaman tunnin. Jäähtyneen paistin voi hyvin ottaa pois jäähdyttyään jos vuorokaudenaika sattuu sopivasti. Ei silti haittaa vaikka odottaa aamuun koska mauste ei juurikaan imeydy jäähtyneenä. 

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram