( julkaistu 17.10-16)

Vaahtokarkit eivät ole mahdottoman kalliita karkkeja. Ihastuneen osaamisen ilon niiden kotona tekemisestä saa. 

Nyt voin sanoa että tämän osaa lapsikin, koska Tiuku 14v ja Utu 11v tekevät näitä yleensä keskenään . Sokeria lämmitettäessä on aina oltava varovainen. 

Tähän tarvitaan ruuanlaittoon tarkoitettu lämpömittari. 

Karkkimassa

7 liivatelehteä
2 1/4 dl vettä
1 rkl nestemäistä glugoosia
300 g hienoa sokeria
2 munan valkuaista
1 tl vaniljasokeria
elintarvikeväriä tarpeen mukaan
hiukan rypsiöljyä voiteluun

Tomusokeria pinnalle
 

  1. Laita liivatteet aivan kylmään veteen pehmenemään.
     
  2. Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi
     
  3. Glugoosisiirappi ja sokeri ja 1 dl vettä lämmitetään kattilassa 127 asteeseen.
    Glugoosisiirappia myydään tavallisessa kaupassa ½ l pullossa. Glugoosisiirappi estää sokeria kiteytymästä ja sitä käytetään vaahtomaisten jälkiruokien ja makeisten valmistuksessa. 
     
  4. Lämmitä 1 1/4 dl vettä. Puristele liivatteet ja sulata ne kuuman veden sekaan. Nosta  sokeri-glugoosikattila liedeltä ja hämmennä liivate sekaan.
     
  5. Vatkaa kuuma sokeriliemi varovaisesti valkuaisvaahdon sekaan. 
     
  6. Seos muuttuu kiiltäväksi ja sakenee. 
     
  7. Lisää vanilja ja vatkaa 5-10 min kunnes seos on niin kovaa että pysyy kiinteänä. Vatkaa elintarvikeväri sekaan.
     
  8. Lusikoi seos voideltuun uunivuokaan ja tasoita kostealla (paletti)veitsellä tai lastalla 
     
  9. Jätä tunniksi jähmettymään jääkaappiin. 
     
  10. Irrota levy vuuasta nosta leikkuualustalle ja leikkaa paloiksi. 
     
  11. Palat pyöritellään tomusokerissa. 

 

Mitään tietoa siitä, kuinka kauan nämä säilyvät - meillä vain muutaman tunnin .

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat