Jatkanpa sattumalta tätä puhdistusaiheista sarjaani. 

Liesi on paikka jota edes minä - keittiöni valtiatar - en pysty täysin hallitsemaan. Kaikilla perheemme jäsenillä ei löydy kädet ja rätti niin helposti roiskeiden ja läikkymisten perään. Totuus on, että keraaminen liesitaso on usein siinä pisteessä ettei pelkkä pyyhkiminen riitä. 

Minulla on kyllä tasolle soveltuvaa puhdistusainetta, mutta mitä enemmän kemiallisia yhdisteitä ja kuta pidempi aineluettelo on sen vastemmielisemmäksi se minulle muuttuu. Asumme nimittäin maalla ja on parempi harkita mitä ympäristöönsä levittää. Todellakin yritän pärjätä mahdollismman pitkälle pelkillä ruoka-aineilla : soodalla, etikalla ja sitruunalla. Sokeripalakin käy - muttei tähän.  

Ensinnäkin sanoisin että kokeile hellimmällä keinolla äläkä koskaan käytä hankausjauhetta hangataksesi. Jos käytät hankausjauhetta käytä sitä puhdistusaineena/liuotusaineena keraamisen lieden kaapimen kanssa. Kun kiiltävä pinta hankautuu naarmuille et ikinä saa sitä täydellisen puhtaaksi. 

Tänään päätän jälleen käyttää sitä soodaa! Sirottelen soodaa suoraan tasolle josta on irtonainen lika pyyhitty pois. Lisään ihan vähän vettä ja levitän seoksen likaisiin kohtiin. Antaa vaikuttaa hetken. 

Poistan palaneen lian liesitasolle tarkoitetulla kaapimella - taas ei hankausta vaan kaavin palaneet liat täsmällisesti pinnasta. 

Pyyhin kostealla liinalla - itse tykkään sieniliinasta, minusta se nostaa lian hyvin itseensä ja on helppo huuhdella. Kuivaus - kiillotus puuvillalla tai mikrokuituliinalla. Mageeta! Taas se kiiltää! 

Olen nyt hoitanut liesitasoani kolme vuotta ja edelleen se on todella kiiltävässä kunnossa. 

Joillakin on sateenkaarikuviointia liesitason pinnassa - en tiedä, mutta olen kuullut että se tulisi astianpesuainejäämistä. Käsittääkseni ne eivät lähde pois. Siis kun poistat rasvaroiskeita - joihin astianpesuaine on ihan loistava - muista pyyhkiä vielä puhtaalla kostealla. 

Aikaisemmin olen kirkastanut teräsesineitä ja pessyt kahvinkeittimen . Sattumalta messinkinen kirpparilöytöni kaipasi myös puhdistusta. 

Kommentit (4)

Eveliina - Kodin Kuvalehti
Liittynyt2.6.2015

Hei Keittiömestaripäivä! Jaan tämän kivan tekstisi huomenna KK:n Facebookissa, koska ajattelin, että moni lukija voisi saada tästä hyviä vinkkejä aina vähän hankalaan lieden puhdistukseen. Terveisin Eveliina KK:sta

Pii
Liittynyt29.2.2016

Kiitos. Kyllähän ne arkisimmat asiat tuntuvat välillä turhankin työläiltä. Eikä ne oikeastaan niin isoja olekaan kun ryhtyy.

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram