Utu tyttäremme vietti kymmenvuotispäivää. Syksy on ihanaa aikaa viettää synttäreitä, sanoo ihminen joka on 51 -kohta 52 - kertaa viettänyt synttäreitä syksyllä, joten lausunto on kaikkea muuta kuin objektiivinen.  

Runsaus on se sana, joka liittyy syksyyn. 
Ei meillä varsinaista teemaa syntymäpäivälle ollut mutta kattauksessa ja vieraiden määrässä runsautta sitten kuitenkin toteutimme. 

Kauhean hienosäätöistä ei kannata kikkalla kun kyse on 15 lapsesta 10 ikävuoden molemmin puolin. Allergioita ei tähän porukkaan liittynyt, joten tarjottavat sai tehdä ihan perusaineista perustyyliin. 

Tavallinen sokerikakkupohjainen täytekakku ja minttukrokantti-juustokakku ajoivat kakkutarpeet. Kookos-vaahtokarkkipikkuleivät ja kaneliässät riittivät pikkumakeaksi ja sipsejä ja popcornia naposteluun. Pikkupizzan sai kukin vuorollaan käydä täyttämässä ja vielä illalla makkaranpaistoa. 

Syksyn värit ovat häpeämättömiä, runsaita, voimakkaita ja toisistaan riippumattomia. Pöytäliinaksi laitettiin värikylläinen verho, joka ihanasti hälläväliä välittää sopiiko oranssi vihreään ja pitäisikö keltaista sammuttaa harmaalla. Naposteltavat ryöppysivät säilykepurkeista yli. 

 

Kakun koristelimme "hurjilla" väreillä täysin suunnittelemattomin kuvioin ja marsipaanista tehdyillä syksyisen värisillä lehdillä ja karkkimadoilla. Harmoniaa ei ollut eikä sitä haettu. 

Suklaasta teimme risureunan ja hämähäkinseitin krokanttikakkuun. 

"Ensimmäinen kattaus" omistettiin makealle. Toinen kattaus sisälsi jokaisen itse kokoaman pizzan. 

Meillä on pääsääntöisesti ollut onnea syntymäpäiväsään kanssa. Vaikka ei se niin kauhean tärkeää ole. Lapset ei nykyisinkään ole tehty sokerista ja suhtautuvat täysin luontevasti säähän kuin säähän.

Silti frisbeetä, kirkkistä, tuikkista ja kummitustutka-peliä (ghost radar) on suotuisampaa pelata mukavalla säällä. 

Illalla saunan ja kylpybileiden jälkeen jäljellä oli vielä kuusi yöpyjää. Järjestellessämme yöpaikkoja kullekin Jukka muistutti Kuopiosta vieraaksi saapunutta poikaamme  että facebookissa on juuri Nuku yö ulkona -haaste. :D. No siihen ei tarvinnut mennä. 

Meidän "vohvelisankari"-Jukka teki aamuksi ihania vohveleitaan. Niihin ei muuta lisää tarvitse kuin mansikkasurvosta. Aamiaisella on kuusi yövierasta ja tuplattu vohvelitaikina riittää juuri sopivasti kun talossa siis on kymmenen henkeä aamiaisella. 

Rakastan lastenjuhlia. Joskin kestävyyslaji tämä ehdottomasti on. Kaikilla on asiaa yhtä aikaa ja meditaatiota ei voi harrastaa. 

Tarvitsen nyt kahvia. Kakkuakin on vielä. Ei haittaa vaikkei jokainen päivä noudateta kohtuutta. Liika on ihanaa. 

 

Kommentit (4)

Pulina Elli
Liittynyt7.3.2016

Ihan tulee ikävä omien lasten synttäreitä, jolloin tosiaan liika oli ihanaa. Järjestin synttärit kotona aina, vaikka välillä lapset yrittivät saada mäkkärisynttärit kuten kavereilla.

Pii
Liittynyt29.2.2016

Niin, kyllä nämä ovat mainioita. Vaikka väsyttäviä, niin kyllä kahdet vuodessa jaksaa. 

Jokainen voi olla kokki

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014

Kivat juhlat ja mahtavat tarjoilut! Hämähäkkikakku oli karmivan komea ja oli hauska idea, että jokainen sai valita pizzaan omat täytteet. Jaoin tämän juuri KK:n Face-kavereille. Hyvää viikkoa!

Pii
Liittynyt29.2.2016

Kiitos. Ja kiitos samoin, runsasta ja värikästä viikkoa. 

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram