Lupaamani pyörryttävä ruoka jää myöhemmäksi. Tämänkertainen keittiömestaripäivä toteutuukin poissa kotoa. Eikös se niin ole että kun on paljon aikaa tehdään nopeata ruokaa? 

Menneiden vuosien klassikko oli tällainen virtaa antava nakkispagetti. 

Muistan että tytöt tykkäsi askarrella nakkipaloja virtajohtoon eli spagetteihin. 

Mehevä tomaattikastike

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tomaatti
1 lohko paprikaa
1 purkki tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl sokeria
1 dl kermaa

 

Pilkotut sipuli, valkosipuli, paprika ja tomaatti freesataan hyvin. Seos maustetaan suolalla, pippurilla ja sokerilla - huom laita sokeri jo tässä vaiheessa jotta sokeri paahtuu ja antaa mahtavan aromin - älä anna palaa. Lisätään tomaattimurska ja keitetään hyvin. Aikuiseen makuun kermaa ei välttämättä tarvita mutta lapselle kerma hiukan pehmentää tomaatin makua.

Spagetti keitetään normaalisti pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä jossa hiukan öljyä. Alle laitetaan ensin  2/3 kokonaisspagettimäärästä ja päälle nakkispagetit. 

 

Rahkaa porkkanalla ja sitruunalla 

250g rasvatonta rahkaa
2 dl kermaa
2rkl sokeria

1 pieni porkkana
1/3 sitruunan kuorta ohuina siivuina
1 rkl sokeria

2/3 sitruunan kuorta
sitruunan hedelmäliha ilman kalvoja
1dl omenamehua
3rkl sokeria

"Siivuta" porkkana kuorimaveitsellä pinnoitettuun pieneen kattilaan tai paistinpannuun. Lisää sitruunan kuorta ja sokeri. Keitä niin, että sitruunan kuorista irtoaa öljyä ja porkkanat pehmenevät ja lopulta karamelisoituvat. Nosta jäähtymään.

Laita kattilaan sitruunan hedelmäliha, loput kuoret ja sokeri. Aloita kuumentamalla - lisää omenamehu. Anna kiehua kokoon. Anna jäähtyä. 

Vatkaa kerma - lisää sokeri ja rahka. 

Annostele rahka kerroksittain niin että kaadat sitruuna-omenalientä väliin ja taas kerros rahkaa. Päälle karamelisoituja porkkanasiivuja ja ehkäpä sitruunaa ohuina suikaleina. 

 

 

 

Kommentit (2)

Pii
Liittynyt29.2.2016

Niinpä. Alkavat olla jo isohkoja nuo meidän lapset, mutta on ne vieläkin kivoja "askarrella" ja syödä.

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram