Muistan että lapsena matonpesurantaan sännättiin heti kesäloman alettua ja juhannukseen mennessä kaikki matot oli hyvinkin pesty. Matonpesu oli pitkälti meidän lasten työtä - ja mikäs siinä, joskus soudettiin keskelle järveäkin huuhtelemaan piiitkiä käytävämattoja. 

Tänä kesänä minulla on lapsuuden kesiin verrattava määrä pesemättömiä mattoja: viime syksynä kaivoimme kaikki talon matot esiin ja valikoimme suurimman osan annettavaksi eteenpäin: osa kirpputorille osa koiraystäville. Yhtä kaikki en pysty luovuttamaan mattoja likaisina mihinkään. 

Tuntuu sääntörikkomukselta että kokeilen pestä tällä kertaa matot kätevästi omassa pihassa painepesurilla. Tiedä häntä tuleeko asiasta jotain sanktioita sen arvaan että äitini katsoo pilven reunalta ja päivittelee nykynaisten touhua - tunnen katseen niskassani. On minulla jonkunlainen epäusko itsellänikin - jotkut asiat kuuluu tehdä niinkuin aina on tehty - matonpesu on yksi niistä. Toisaalta huomaan isäni mainitsevan siitä pilvenreunalta myöskin sallivammin : "antaa tytön yrittää". 

Fiilikseen tässä ei saletisti pääse: puuttuu laituri, puuttuu sanko, puuttuu lämpimässä oikeiksi eväsleiviksi sulaneet eväät, puuttuu kahvitermari. 

Kastelen matot huutavalla vesisuihkulla ja kännykästä soivan radion ääni häviää tehokkuuteen. Asetan pesuaineliuoksen tulemaan ja mielialani kohenee tuoksu saa minut uskomaan että ehkä tämä sittenkin toimii. 

Kahvikupposen - aivan liian tuoreen, aivan liian kuuman - jälkeen "harjaan" raidoista värit esiin pyyhkimällä ne vesisuihkulla. 

 

Tämähän toimii: Paarmat tekevät matonpesusta aitoa. 

 

 

Kommentit (2)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram