Meidän perhe: me: Jukka, Minna, Tiuku ja Titta , pidämme viikottain Keittiömestaripäivän.

Joulun aikaan 2013 se napsahti! Aletaan pitää KEITTIÖMESTARIPÄIVIÄ!  Joka viikko löytyy -täytyy löytyä - sellainen ilta tai päivä kun ollaan kotona. Kaikki kokoonnutaan keittiöön, kännyt ja televisiot laitetaan kiinni ja tehdään ruokaa. Vaihtuvin vuoroin kukin määrää ruuan ja toimii keittiömestarina kukin ikänsä mukaisin taidoin. 

 

Ruokalajeja saa olla enintään kolme ja ne pitää voida valmistaa kotona niillä välineillä mitä on. 

En tiedä onko me koskaan tehty parempaa keksintöä kuin tämä. Kahden ja puolen vuoden aikana on ollut taukoja, mutta käytäntöön on aina palattu kun joku kysyy "millon miun keittiömestaripäivä on?" 

Meillä on ollut todella hauskaa.

Meidän ideanikkari Tiuku - nyt 13v - on keksinyt jos jonkinlaista ruokaviikkoa ja teemaa. Ja talon herkkusuu Titta - nyt9v - on kokeiluttanut mitä monipuolisimpia jälkiruokia ja salaatteja. Titta on myös maisto- ja maustemestari.

Kun lapset itse osallistuvat, he myös syövät monenlaista.  Meillä on pidetty todellinen lähiruokaviikko - kaikki raaka-aineet hommattiin ympäristöstä noin sadan km säteellä, Rosvola-ruokaviikolla ei toki ryöstetty raaka-aineita mutta muuten kyllä - Hurja-Kaarlon "Asia on pihvi" - pihviateria, äijän mäjäys ja huippukokouskeksit tulivat kokeilluiksi. Yksi viikko noudatettiin ohjeita raaka-ainepakkauksen kyljestä. Juuresviikko, kasvisruokaviikko yms. 

 

Maateemoista olemme tutustuneet Italiaan, Espanjaan, Kiinaan, Yhdysvaltoihin, Ranskaan Saksaan, Intiaan, Nepaliin .... 

 

 

Joku viikko kokeiltiin eineksiä ja seuraavalla tehtiin oma versio. Joku viikko syötiin koko viikko ulkona. 

Minä kutsun teidät mukaan. Ruoka on niin jokapäiväinen asia että tästä riittää aiheita ja asiasta ja asian vierestä puhutaan muutenkin pöydässä ja ruuanlaiton lomassa. 

Toivon että joku muukin ottaa tämän tai samankaltaisen tavan käyttöön kotonaan. Kannattaa. Tämä on todella hauskaa. 

 

Kommentit (2)

Pii
Liittynyt29.2.2016

Kiitos! On kyllä oltava samaa mieltä että idea on toimiva!

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram