Kaikkiin aikaisempiin puhdistuskohteisiin on olemassa joku ihan yhtä hyvä puhdistustapa, minä vain olen valinnut soodan. Mutta mikron puhdistus: Siihen ei ole olemassa parempaa. Sooda on ehdottomasti paras ja helpoin. 

Mikrossa oleva lika on yleensä rasvaa ja muita roiskeita ympäri mikron seiniä. Lisäksi mikroon tulee hiukan tunkkainen haju. Sooda neutraloi hajuja. 

Tämä on melko tyypillisessä kunnossa, Pinaattikeittoa pohjalla jotain poksahtelua juustoleivistä, roskia ja mikrolle tyypillinen haju. 

No siis mikroon pyörimään vesikuppi johon on laitettu pari ruokalusikallista ruokasoodaa. Mikro päälle neljäksi minuutiksi ja keitetään kahvit. 

Siinä samalla kerkiää odotellessa tyhjentää astianpesukoneen. 

Bling !  Soodavettä on höyrystynyt mikron sisäpintoihin ja mikron voi pyyhkiä pehmeällä imukykyisellä liinalla. Tuolta nurkasta harjasin hiukan astiaharjalla - sinne eivät sormenpäät sovi. Kiillota pinnat vielä kuivalla pyyhkeellä. Lasilautanen kannattaa pestä ihan hanan alla ja vaikka astianpesuaineella, tämä lähti kyllä ihan pyöräyttämällä harjalla ympäriinsä. Kuivaus liinalla ja vot!

Sitten ulkopuoli. Ulkopuolen voi pyyhkiä sillä samalla soodavedellä. 

Ja nämä ritilät! : haluan keskustella suunnittelijan kanssa!  Harjailen niitä hiukan. 

No niin. Kaikki kuivaksi kuivalla liinalla. 

Kyllä kiiltää! 

 

Nyt kahville. 

 

Edellisellä viikolla puhdistin uunin. Messinki puhdistuu ketsupilla ja kahvinkeittimenkin saa puhtaaksi soodalla. Kaikki alkoi siitä aamusta kun terästä piti kirkastaa.  

Kommentit (5)

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014

Kiitos konkreettisesta ohjeesta! Laitan tämän jakoon KK:n Facebook-kavereille. Kesälomalla monella voi olla aikaa ja energiaa putsailla kodin eri nurkkia.

Pii
Liittynyt29.2.2016

Tämä mikron puhdistaminen on sellainen joka ainakin minulta ihan vaan unohtuu - muistaa joka kerran kun avaa mikron ja tekee jotain, mutta hyvät aikomukset liukenevat sen siliän tien kun luukun sulkee. :D 

Jokainen voi olla kokki

Vierailija

Kokeilin, mutta soodavesi vaan kiehui yli. No, pienensin tehoa, niin lakkasi kuplimasta kokonaan. Höyryä en kyllä saanut muodostumaan missään vaiheessa. Mikähän meni pieleen?

Pii
Liittynyt29.2.2016

Kyllähän sinne höyryä muodostuu aina jos vesi kiehuu, mutta kerkisikö höyry kuivaa pois? Liian kauan ei kannata keitellä - minusta tuo kolmesta neljään minuuttia on ollut hyvä. Minulla on sellainen jälkiruokakippo johon pari desiä vettä ja pari ruokalusikallista soodaa, sen verran jää reunaa ettei ryöppyä. Vaikka ei se haittaa sekään koska höyry on vain soodan levityskeino, sooda ei kemiallisena aineena vahingoita herkkiäkään pintoja. 

Natriumvetykarbonaatti - siis ruokasooda on poolinen - niinkuin vesikin ja se liukenee veteen lämmitettäessä ja siis kaikki keitetty sooda-vesihöyry sisältää valmiin pesuaineliuoksen. 

Vaikka höyry olisikin kuivanut pois se on siis niissä mikron seinissä joten kostealla liinalla vaikutus saattaisi olla sama. 

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram