Eväsmieltymykset jakautuvat pääpiirteissään sukupuolen, iän ja työn rasittavuuden mukaan. 

Meille, joille lapsuuden eväsretken huippukohta oli voipaperin rapina, arvostamme yksinkertaisia herkkuja ja hiukan raffimpaa evästä. Lenkkimakkara, makkarapötkö ja kananmunat jääkaapissa saavat innostuksen aikaan, kun taas nuori sukupolvi seisoskelee jääkaapilla ja huutelee ettei meillä ole mitään syötävää. 

Lämmin ruoka olisi mieleen, toteuttamiskeinot- ja -mahdollisuudet kuitenkin vaihtelevat. 

Terveellisyys ja monipuolisuus on melkoinen haaste , varsinkin jos evään täytyy olla proteiinipitoista, pitää nälkää ja sisältää energiaa. Harva jaksaa koota annosta useasta rasiasta tai ylipäätään kuljettaa isoja rasioita mukanaan. 

 

Trendit? Nuoret näyttäisivät seuraavan trendejä. Mukavannimiset ruuat, jotka näyttävät herkullisilta, kelpaavat.

 

Miehiin ei trendit pure. Mieltymyksiä on ja ne ovat usein perinteisiä ja tyyliltään mutkattomia.  

Oma suosikkini  uusista kokeiluista oli sandwich. 

Kun taas Jukka yllättyi kirjaimellisesti skotlantilaisten munien kohdalla .

Eväs halutaan koota nopeasti illalla tai aamulla. Mukavia ovat edellisen päivän ruuasto koottu eväs. 

Evään pitää olla helppoa syödä joko suoraan käsin tai niin, että siihen tarvitaan vain yksi ruokailuväline. 

Eväs on harvoin kovin kallis ruoka. Vaikka vartavasten ostaa kalliintuntuisia tarvikkeita, sen kokonaishinta jää kohtuulliseksi.

En tiedä mistä se kertoo kun haulla eväs - suomeksi  löydän ennemminkin valmiita evästuotteita ja englanniksi taas erilaisia inspiraatioreseptejä. 

Meillä on paljon ihmisiä, joille eväs on päivän tärkein ateria. Siihen kannattaisi kiinnittää enemmän huomiota. 

Pakkaamisesta

Pakkaaminenkin laahaa mielestäni jäljessä. Vuosien eväspakkaamisen aikana vastaan on tullut hyviä ja huonoja pakkaustarvikkeita - enimmäkseen huonoja. Parhaidenkin rasioiden tiiviys tuntuu vilkkaan konepesun jälkeen huonontua. Materiaalit ovat liian "löysiä" tai niin kovaa että napsahtavat rikki. 

Mutta termarit ovat kaikki olleet hyviä! En muista kolmenkymmenen vuoden ajalta yhtään kelvotonta. Nykyisissä neste-termareissa on poikkeuksetta korkista napsautettava avaamisautomatiikka ja siinä on koko termarin heikko kohta - ennenpitkää siihen tulee joku vika. Ruokatermarit kestävät pidempään koska ne avataan kiertämällä ja tiivisteet ovat varsin kestäviä. 

Eväsrankingiin osallistui 20 arkipäivinä syötyä evästä. Ihan surkeaa ei ollut ainoatakaan ja moni oli jollakin tapaa aivan loistava tarkoitukseensa.
Mikä on täydellinen eväs - se ei selvinnyt.

Vanhojen hyväksitodettujen lisäksi löytyi pari upeaa uutta tuttavuutta: scotlantilaiset munat olivat meidän aikuisten mieleen itse "rakastuin" tuliseen linssikeittoon - tein sitä itselleni toisenkin kerran. Smoothieta ottaisi Tiuku mukaansa jos sille keksittäisiin helppo ja tiivis kuljetusmuoto.- Tytär ei varmasti muista reppua heitellessään, että eväitä pitäisi varoa - meille sattunut termosmuki oli maanantaikappale (ilmaislahja) ja muistuttaa itsestään vieläkin auton penkissä olevalla tahralla.  

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram