Monella viimeinen viikko ennen uutta rahaa on pinnistelemistä. - Tämä viikottaiseksi jaettu budjetti pyrkii tietysti tasoittamaan kuukauden kulut niin ettei tähän tulla. Mutta jos nyt vaikka joku yllättävä meno olisi kaatanut talouden. Tässä budjetissa on varaa kuukauden viimeisiä kymmentä - tai yhdeksää päivää kohti 206.71€. Haluan säästää sen 45€, eli käytettävissä olisi 161.71€. Lisäksi tällä viikolla tapahtui sellaista että antaisin pienen huomionosoituksen erittäin huolehtivaisesti toimineelle henkilölle. Tehdäänpä niin, että kaiken tästä nipistetyn laitan pohjaksi siihen. 

 

Kahden aikuisen on jaksettava tehdä töitä ja kahden lapsen jaksettava käydä koulua. Tällä viikolla alkavat myös iltaharrastukset, joten parina päivänä ruuan tulee olla nopeasti valmista. Lapset ovat joka päivä jonkun aikaa keskenään, joten iltapäivällä pitää olla jotain ruokaa saatavilla omaehtoisesti ja niin, että tytöt oikeasti haluavat sitä syödä ja osaavat sen tehdä.  

Monipuolisuudesta ei siis tingitä mutta käytetään kekseliäisyyttä. Niitä pakasteita voidaan käyttää, joita tässä kuussa on pakastettu ja kotivaran raaka-aineita samassa suhteessa kuin tilalle ostetaan uusia. Lohen puolikas ja hampurilaispihvejä sekä pakastekalaa on ainakin pakastimeen laitettu. Marjoja on pakastettu koko kesä, mutta sovitaan että vain mustikoita, vadelmia ja mustaviinimarjoja ja sienistä kanttarelleja ja tatteja - joita siis tämän kuukauden aikana säilötty, voidaan käyttää muutaman kerran. Omenapuut ryöppyävät joten niitä en raaski jättää käyttämättä mutta sovitaan että "maksan" niistä kilohinnan pois tililtä siltä osin kuin käytän syötäväksi. 

Viimeinen kokonainen viikko eletään siis napakasti periaatteista tinkimättä ja koko loppukuu tämän viikon ostoksilla - Eli yhdeksän päivää - tämä päivähän sujuu jo olevilla tarvikkeilla. Seuraavan viikon kolme päivää sattuvat erityiselle viikolle, joten niille tulee vielä erityistwist sitten sen koittaessa. 

Lähtökohtaisesti ravintosuositukset ovat hyvä nyrkkisääntö. "Puoli kiloa päivässä" . Perhe tarvitsisi siis 18kg erilaisia kasviksiksia, juureksia, marjoja, hedelmiä yhdeksälle päivälle. Käytän apuna kasvistestiä. Niinkuin tästäkin projektista oma oletus ja todellisuus saattavat erota hiukan toisistaan. Testataan kuinka lähellä ollaan.  

Eläinproteiini kananmunat, kala, liha, maito pitänee kutinsa. - Ostan noin 2,5kg lihaa ja kalaa tällä viikolla. Maitoa normaalisti. 

Tästä lukemasta siis tähän viikkoon. 

 

 

Kommentit (2)

Pulina Elli
Liittynyt7.3.2016

Ihania kuvia ja hyviä ideoita sulla. Melkein tulee ikävä niitä aikoja, kun maitoa kannettiin 12 tölkin satseissa ja makaronilaatikkovuoka oli uunipellin kokoinen.

Pii
Liittynyt29.2.2016

12 tölkistä tuli mieleen että sulla on poikia :D 

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram