Tänään meillä syödään vauvanruokaa - no ei,  ei vauva voisi tätä syödä. 

Pitkästä aikaa, olisiko miltei yhdeksään vuoteen  vierailin vauvanruokahyllyllä kaupassa - olen minä hedelmäsoseita ostanut, niitä voi lisätä leivonnaisiin ja rahkaan ja mihin milloinkin - ostaa pienen määrän erikoisia hedelmiä. 

Viime kerralla päätetty Keittiömestaripäivän ennalta määrätty raaka-aine on vauvanruoka.

Valitsin palsternakka-porkkana sosetta. Kauppakorissa on myös broilerin leikettä. Kaupassa mietin että palsternakkaporkkanapyre löytyisi lautaselta mutta ei . Siinä porkkana-palsternakka-juustokakkua tehdessä syntyi päätös porkkana-palsternakka-risotosta chililla maustetun broilerin kanssa. 

Palsternakka-porkkana-juustokakku syntyy juustokakun perusohjeella: 

Menisikö se jotenkin näin: 

200g digestive keksejä
80g voita

2dl kuohukermaa
200g Philadelphia tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1.5 tl vaniljasokeria
2 prk vauvanruokaa
5 liivatelehteä
puolikkaan sitruunan mehu
vettä kuumana liivatteen liuottamiseen
 

Pinnalle, 
pienittyjä pieniä porkkanakuutioita
se toinen puolikas sitruunan mehua
yksi porkkana ihan hienona raasteena tai jos on, porkkanamehua.
Kaksi liivatelehteä
 

Kakku - eli jälkiruoka pitää tehdä paljon aikaisemmin hyytymään. 

 

Risottoa varten tein ensin maustetun kastikkeen: 

Purkillinen palsternakka- porkkanasosetta, öljyä
suolaa
mustapippuria
hiukan tuoretta raastettua inkivääriä
kermaa
lopuksi lohko sinihomejuustoa
Maista ja täsmää maku, jätä pienelle lämmölle.

Pilko broilerit valmiiksi - suuriksi suikaleiksi file noin kolmeen osaan.
pieni tuoretta chiliä ihan pieneksi.  Laita chili kuumaan öljyyn kiehumaan, lisää broilerin palat
mausta suolalla ja mustapippurilla

Risotto
laita kattilaan kuumenemaan reilusti oliiviöljyä
kuullota yksi isohko sipuli ja 3dl risottoriisiä ja ripauta mustapippuria- älä anna ottaa väriä. 
Kaada kuumaan kattilaan lasillisen verran valkoviiniä - älä anna missään vaiheessa kuivaa. 
Lisää kiehuvaa vettä pienissä erissä noin puoli litraa yhteensä, lisää keitetty kastike kun riisit eivät vielä ole kypsiä. Anna risoton kypsyä niin että jyvät ovat keskeltäkin kypsiä muttei yhtään liikaa.  Lisää vielä hiukan raastettua parmesaania. 

Muista että broilerin on kuumennuttava yli 70¤. 

Annostele lautaselle. 

Tänään ruokapuheeksi riitti hassut ajatukset vauvanruoka-ruuista. Saa nähdä mitä Titta seuraavaksi tarjoilee. 

Kommentit (2)

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014

Hauskaa, mitä kaikkea olette ehtineet jo Keittiömestaripäivänä kokeilla! Vauvanruoka onkin ainesosa, josta syntyisi varmaan vaikka mitä. Jaan tämän kirjoituksesi KK:n Facebook-kavereille.

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram