Pääsiäisaamuna heräämme siihen että talossa kuuluu juoksuaskeleita. 

Tyttäret etsivät pääsiäsipupun munimia munia ympäri taloa. Itseäkään ei väsytä koska se kuulostaa aina niin hauskalta. Talon piilot on jotakuinkin jo keksittyjä ja olen iloinen ettei pupu ole tänä vuonna myllännyt kukkaruukuista multia tai häätänyt koristeita paikoiltaan tai jyrsinyt virpomavitsoja silpuksi. Vain wc:n pikkuenkeli oli joutunut paikastaan luopumaan. 

Kananmuna kuvaa uutta elämää ja täydellisyyttä. Se kuuluu pääsiäisaamun ajatukseen. Kukko munii kirjavia munia ja 1600- luvulta lähtien kummalliseksi munijaksi on luterilaislle syntynyt pääsisiäispupu.  Viisi legendaa voisi kuulua tämän päivän elokuvaksi. 

 

Pääsiäinen on aina ilon juhla. Uskonnolliset ihmiset tervehtivät pääsiäsiaamuna "Jeesus nousi kuolleista" ja heille kuuluu vastata "totisesti nousi". Aina juuri niin vastaan jos minulle tervehdyksen esittää näin. 

 

Hyvää pääsisäistä. Viettipä sitä pupujuhlana tai siitä alkuperäisestä syystä eli juutalaisten egyptin orjuudesta vapautumisen vuoksi tai tästä meidän kristittyjen Jeesuksen ylösnousemuksen muistoksi. 

 

 

Kommentit (2)

Pii
Liittynyt29.2.2016

Tuon tipuidean löysi Jukka viime vuonna jostakin fb-ideoista ja meille oli kuoriutunut tipuja pääsiäispöytään.  

On meilläkin sopivia pehmopaikkoja joskus yritetty varata mutta pääsiäispupun osumatarkkuus on toistaiseksi melko kehno. Taitavat osua enemmän pesän viereen. 

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram