Granola on äärimmäisen helppo valmistaa itse. Kaikki aineetkin monelta löytyvät. 

Granolan voi tehdä sen mukaisena kuin kaapeista raaka-aineita löytyy. 

3 dl hiutaleita
reilu ½ dl jauhoja 
½ - 1 dl sokeria tai siirappia
½ dl öljyä 
hiukan vettä 
(suolaa)
(mausteita, vaniljaa? kanelia?)
(pähkinöitä, siemeniä,kuivattuja hedelmiä tai marjoja)

Aineet sekoitetaan ja laitetaan uunipellille ja uuniin 175 asteeseen noin vartiksi.  Kääntele ainakin kerran. Laita lämpö pois ja avaa luukku raolleen, granolan voi jättää kuivamaan kun uuni kylmenee. 

 

Hiutaleina voi käyttää mitä tahansa hiutaleita, kaurahiutaleet ovat pehmeimpiä. Sokerina tavallista sokeria, fariinia, intiaanisokeria, hunajaa  tms tai siirappeja - vaikka vaahterasiirappia . Jauhoiksi käyvät  vehnä- tai sekoitejauhot - jauhon merkitys on tehdä granolasta paakkuuntuvaa. 
Itse pidän rypsiöljyn mausta - ts mauttomuudesta, mutta tässäkin voi irrotella ja leikkiä, kookosta?, oliiviöljyä? 

 

Tiukun Granola tiistai-aamulle. 

3dl kaurahiutaleita
3/4 dl sämpyläjauhoja
3/4 dl intiaanisokeria
1/2 dl rypsiöljyä
3/4 dl vettä

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram