Ihana raparperipiirakka

murotaikina:

100g voita
75 g tomusokeria
1 pieni kananmuna tai pelkkä keltuainen
ripaus suolaa
125 g vehnäjauhoja

Taikina nypitään tai tehdään yleiskoneen silppurilla. Painele piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan niin, että reunat kohoavat reunoille hieman. 

Laita hetkeksi kylmään ja laita folio pohjan päälle ja esim kuivattuja herneitä painoksi. Paista pohjaa 20 min 175 asteessa. Nosta uunista jäähtymään ja poista foliopaino. 

 

Raparperia reilu puoli litraa
sokeria 75 g

laita kuoritut ja paloitellut raparperit mehustumaan noin puoleksi tunniksi. Valuta. Laita raparperit piirakkapohjalle.

2dl turkkilaista jugurttia
2 kananmunaa
ripaus vaniljasokeria
1dl sokeria

Sekoita ainekset tasaiseksi ja kaada raparperien päälle.
Paista vielä 175 asteessa noin 25 min tai kun pinta on saanut hiukan väriä. 

Tänä vuonna raparperit räjähtivät kasvuun. Nyt on hyvä aika keittää myös ihanan vaaleanpunaista raparperimehua

 

Torstaina kerron mm lähialueen mustikkamehusta tehdystä sorbetista. Tuolla se jyllää jäätelökoneessa . 

 

Kommentit (1)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram