Kirsikkakakkua ei saa sanoa Schwarzwaldinkakuksi ilman "kirsikkavesi" - alkoholijuomaa, jota käytetään kakkupohjan kostutussiirapissa. 

Savolainen kirsikkakakku syntymäpäivätarkoitukseen on silti muilta osin tehty schwartzwaldinkakun ohjeella.

Kakku muodostuu suklaakakkupohjasta ja keksikerroksesta, kirsikoista ja kermavaahdosta creme fraiche-lisäyksellä. 

Keksikerros

20cm kakkupohjaan

100 g vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhoja
½ tl leivinjahetta
25 g sokeria
½ tl vaniljasokeria
50g voita

Kaikki aineet sekoitetaan muruiseksi seokseksi. Voi ihan kylmänä, pieninä paloina. Itse sekoitan tämän yleiskoneen leikkuriosalla. 
Painetaan irtopohjavuokaan - ei liian tiiviisti  - on tarkoitus että levy jää keksimäisen murenevaksi. "Keksin" maku on jotakuinkin domino-keksin tapainen joten kai sen voisi sellaisestakin tehdä.

150 asteessa 20 minuuttia. Annetaan jäähtyä.

Suklaakakku

Voitele ja jauhota 20cm vuoka

4 munaa 
180 g sokeria
hippu suolaa
75 g vehnäjauhoja
90 - 110 g maissijauhoa tai perunajauhoa
30 g kaakaojauhoja
2 tl leivinjauhetta
kourallinen kuorellisia manteleita jauhettuna

Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilöimällä vaahtoon. Lisää jauhot sekoittamalla lastalla jotta vaahto ei laskeudu.

Paista 150 asteessa noin 30 min. Tarkista puutikulla kypsyys.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.

Kirsikkasiirappi

2dl pakastekirsikoita 
(½ dl vettä)
5 rkl sokeria
½ dl portviiniä tässä ilmenee tämä savolaisuus: aidon kakun siirappiin laitetaan schwarzwaldilaista kirsikkaviinaa 

Ainekset laitetaan kattilaan ja keitetään hiukan - alkoholi kiehuu pois joten lapsetkin voi tätä syödä.

Siivilöidään kirsikat ja liemi erikseen. Kirsikat leikataan murskaksi ja liemellä kostutetaan kakku. 

Kerma

4 dl kermaa
pieni purkillinen creme fraichea
1 ti vaniljasokeria
2 rkl sokeria

Kirsikkahilloa

suklaarouhetta

Suklaakkaupohjan puolikas kostutetaan kirsikkasiirapilla. Pienityt kirsikat levitetään väliin ja vaahdotettu kerma - jossa hiukan creme fraichea levitetään kirsikoiden päälle. Hapankermaa lisätään vain sen verran että kerma ei vaikuta liian imelältä.  

Keksipohja laitetaan seuraavaksi kerrokseksi. Kostutetaan kevyesti ja levitetään kerrokseen kirsikkahilloa - minulla oli melko tiivistä hilloa joten sekoitin sen pieneen määrään kostutuslientä, niin sitä on helpompi levyttää helposti murtuvalle pohjalle. 
hillon päälle levitetään kermavaahtoa. Toinen osa suklaakakkupohjaa asetetaan viimeiseksi. Pintaa kostutetaan kostukkeella. 

Pinnalle levitetään kermavaahto ja kakku koristellaan raastetulla tai vuollulla tummalla suklaalla. Kirsikka-aikaan pinnalle laitettaisiin tuoreita kirsikoita. 

Keski-Eurooppa on kaupunkikulttuurin syntysija ja kahviloiden kakut ja tortut ovat upeasti ja vaivaa säästämättä koristeltu. Savolaisserkun ilkeän esitellä vaatimattomin ja kotoisin koristuksin. 

Fiilistä voi hakea kuuntelemalla In einer kleinen Konditorei

 

Kommentit (2)

Pii
Liittynyt29.2.2016

Kiitos. Tämä on aivan ihana kakku... joskus voisi kokeilla vaikka vadelmalla - siinäkin olisi hyvää happamuutta tai appelsiini ehkä.  Tällainen täytekakku missä on koko kielelle maisteltavaa - makeaa, hapanta, karvasta umamia saa aikaan sen ihanan täyden tunteen. 

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram