Keittiön raaka-aineista saa tehtyä jos jonkinlaista.

Sooda on yksi keittiön monikäyttöisimmistä aineista. Sooda on emäksinen jauhe jota leivonnassa käytetään kohotusaineena. Puhdistukseen etenkin rasvaiseen likaan sooda sopii ja kuivapesuna voi ripotella matolle tai pehmoleluihin soodaa ja imuroida tunkkaisuuden pois. Kahvinkeittimen ja viemärin voi puhdistaa soodalla. Uunin pinttyneinkin lika irtoaa soodatahnalla.  Pesukoneen saa raikastettua soodalla. Hajunpoistajana sooda käy myös vaikkapa kenkiin ripotellen.

Paitsi leivonnaisia - soodalla saa aikaan jotain hauskaa ja ihanaa. Kylpypommeja!

 

Tuoksuvilla kylpypommelilla saa kuohuvan tuoksuvan kylvyn tai jalkakylvyn ja sen pienen  Wau-hetken ja sopiihan tämä vaikka helposti kulutettavaksi viemisiksi kylään. 

 

Kylpypommi

Sekoita 3 dl soodaa
1 dl sitruunahappoa - sitä saa apteekista

Sekoita huolellisesti keskenään.

 

Ota toiseen pieneen astiaan 

3rkl oliiviöljyä
½ - 1 tl tuoksuöljyä 
halutessaan voi lisätä väriainetta
tai vaihtoehtoisesti 2rkl vettä. 

Öljyseos kaadetaan sooda- sitruunahapposeokseen. Seos vaahtoaa hiukan . Sekoita ensin lusikalla ja jatka käsin. Seos on valmis kun se on kiinteää ja tasaista passaa koostumus öljyn ja veden määrällä.  Laita haluamiisi muotteihin tiiviisti ja anna kovettua useampi tunti. 

 

Irrota ja pakkaa kauniisti. 

Kylpypommi kuohuu hetken laitettaessa veteen. Tuoksu leviää veteen. Meillä tuossa oli vielä kukkaisteestä murskattuja kukkia. Ne eivät kuitenkaan tuoksuneet selkeästi tuoksuöljyn läpi. Emme käyttäneet väriainetta vaan lisäsimme vettä ja kakkuglitteriä.

 

Tiistaina palamme Keittiömestripäivään. On  Jukan vuoro maistattaa meille vauvanruokaa. 

 

 

 

Kommentit (2)

Pii
Liittynyt29.2.2016

Niin onhan siinä pieneksi hetkeksi "kirkumista" ja mukavasti leviää tuo tuoksu ja tosiaan koko homman voivat lapset tehdä itse. 

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram