Keittiömestaripäivän teemana tällä kierroksella on vauvanruoka. Titta tarvitsee näissä  teemoissa apua. Hernekeitto olisi vakioruoka vaikka kaikkiin Titan ruokalistoihin sitä ei kuitenkaan tehdä. Pienellä houkutuksella seuraavana ehdotuksena tuli pasta - tonnikalapasta. Vauvanruokahyllyssä houkuttelivat kukkakaalisose ja maissisose ja hedelmäsoseet. 

Päivän menuksi muokkautui: 
 

Kukkakaalikeitto:


2 prk kukkakaalisosetta
donitseista jäänyt maito 3dl
pieniä kukkakaalikukintoja
suolaa
2rkl suurusjauhoja - minulla sattui olemaan riisijauhoa - avattu kannattaa käyttää pois - tähän käy maissijauho yhtä hyvin. 
Sinihomejuustoa reilun ruokalusikallisen verran. 

Sose, maito ja riisijauho sekoitetaan hyvin ja kuumennetaan. Riisijauhosuuruksen voi lisätä vaikka kylmään nesteeseen, jos käytät maizenaa lisää pieneen määrään vettä sekoitettuna vasta kuumaan ruokaan. Kun keitto on kuumaa ja suurustettu lisää pienet kukkakaalikukkaset ja sinihomejuustomurut ja suola. Minulla sattui olemaan kalan sulatejuustopohjaista kastiketta viikonlopulta desin verran - lisäsin sen tähän myös. 

Muutama pieni kukkakaalikukinto koristeeksi, itse lisäsin rucolaöljyä ja pääsisäisen ruoho eli herneen versot ovat parhaimmillaan. 
Nyt syntyi sellainen ruoka, jota tehdään toistekin - aivan ihanaa. 
 

Maissinen Tonnikalapasta:

1 prk maissisosetta
1 dl tomaattimurskaa
2dl kermaa
vaaleaa tonnikalaa öljyssä
suolaa
viisipippuria
juustoraastetta tai sulatejuustoa

Tagliatelle pastaa - tai oman mieltymyksen mukaan

Maissisoseesta, tomaattimurskasta ja kermasta lämmitetään kastike. Tonnikala lisätään ja kastike maustetaan. Kastiketta ei kannata paljoa hämmentää ettei tonnikala mene ihan murskaksi. Juustoraaste lisätään pinnalle ja annetaan sulaa ja hämmenetään hiukan. 

Laita suolalla maustettu runsas vesi kiehumaan. - Tässä vaiheessa istumme syömään alkukeittoa. 
Kiehuvaan veteen lisätään tagliatelle-pasta rullat - meillä tarvitaan kolme/syöjä kun syödään myös alkuruoka. 

Päälle voi ripauttaa parmesan-raastetta. Meillä on noita pääsiäsiheiniä - lisäsin niitä. Viimeistely savusuolalla - toimii todella hyvin tonnikalan kanssa. 

Vieroitusmaito- donitsit. 

Donitsien ja munkkien ero on taikinassa: munkkitaikina nostatetaan hiivalla ja donitsit leivinjauheella. 
Donitsit voi paistaa joko öljyssä tai uunissa. 

Öljyssä keittäminen on aina aikuisen homma. Maistaminen, sokerointi ja kuorrutus lasten homma. 

Donitsitaikina: 

1dl sokeria
50g margariinia
2 munaa
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
2 dl maitoa

Sokeri ja margariini vatkataan sekaisin. Munat lisätään yksi kerrallaan ja sekoitetaan tasaiseksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. 
Jauhoseoksesta puolet sekoitetaan munaseokseen ja puolet maidosta sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja loppu maito sekoita taikina tasaiseksi. 

Paistoin nyt donitsit öljyssä. 175 - 180 asteinen paistoöly on sopiva. Huolehdi aina että öljyllä paistaessa keittoastiaan on saatavilla kansi. Varo myös käyttämästä vettä: pienikin vesimäärä saa öljyn roiskumaan vaarallisesti. 

Osaan donitseista kieriteltiin sokeri - sokeri pyöritellään lämpimään leivonnaiseen. Paratiisi-hedelmäsoseesta ja tomusokerista ja muutamasta tipasta sitruunamehua teimme sokerikuorrutteen ja tummasta suklaasta sulatimme loppuihin kuorrutuksen. 

 

Mistään ruuan ulkopuolisesta emme kerinneet keskustella. Hämmästelimmepä vain että kummasti keksii uutta kun asettaa vaatimuksia. Huomasimme että kasvissoseet voisivat olla oikein hyvä puolivalmiste monenlaiseen ruokaan. 

Ensimmäinen Vauvanruoka-keittiömestariruoka oli palsternakka-porkkana-risotto

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram