Mitään näin jännää en ole tehnyt miesmuistiin. Tein ostoksia netissä!... jännää? HÄH?

Monella suunnittelemattomuus ja heräteostokset ovat ne syyt miksi ruokaan kuluu enemmän kuin tarpeeksi. Poistan siis tällä palvelulla molemmat selityksen yritykset -Kai?

Palveluun tutustumiseen meni paljon aikaa ja ensiarvio oli hiukan jähmeä, valitsin kivan reseptin josta kovin moni oli tykännyt ja vei kielen mennessään. Neljä tähteä!. Näppäsin sen ostoslistaan muitta mutkitta ja kohta minulla on kauppalistassa runsaiden muiden tarvikkeiden lisäksi korppujauhoa, oliiviöljyä ja maitoa. Juurihan minä niitä viime viikolla ostin! Ei tämä näin pitänyt mennä.  

Pienen harjoittelun jälkeen saan sekä suunnitelman viikon ruuista resepteineen että puuttuvat aineet niihin. Auringonkukan siemenet olisivat kuuluneet kotivara-ostettaviin mutta se jäi löytymättä - kaupan hyllyssä tiedän kyllä mistä sen löytäisin mutta sitä painiketta tässä ohjelmassa ei ole - sitä kato siitä hyllystä!

Ostan kuvan sitruunasta ja kuvan pussillisesta vehnäjauhoja. Mieleeni palautuu tarina nopeusvalvontakamerasta. Saatuaan nimismiespiirin lähettämän virallisen mutta ystävällisen kirjeen ja kuvan ja  sakkomaksun postitse, mies lähettää kuvan vaadittavasta rahasummasta ja kirjeenvaihto päättyy poliisin lähettämään kuvaan käsiraudoista. Tarinan todenperäisyydestä ei ole mitään vakuutta. 

Olen siis maksanut monen kympin ruokaostokset näkemättä niitä. Jännittää. 

Polttoainetankilla on tavallista että automaatti suorittaa ensin rahavarauksen ja vapauttaa rahat kun lopullinen summa on selvillä. Tässä - ensimmäisellä kerralla minua jännittää +15% varaus. Kyllä minulla on vielä menettämisen pelko, koko nettikauppa perustuu luottamukseen. Perisuomalaiseen tapaan: epäilen aina. Saanko rahoille vastinetta. 

Tunnen kaupan työntekijät ihan kasvokkain mutta tuntuu erikoiselta kommunikoida näin. 

Saan sähköpostiin vielä tilausvahvistuksen ja siitä onkin kauppalistamaisen helppo tarkistaa mitä tuli tilattua. Huomaan ostaneeni sekä yhden sipulin että kokonaisen pussin. Ei se mitään - sipulit loppuivat tällä viikolla kokonaan kun kävin sipulipurkkini läpi kaikista pehmenneistä.  Minulle selviää että sipuli ei ole juurikasvi vaan vihannes. Kuinka monta kappaletta banaaneja perhe tarvitsee? Minähän ostan aina nipun -sopivankokoisen nipun. Kuulen käyneeni keskustelun meidän Jukan kanssa "kyllähän sinä TIEDÄT millainen on sopivankokoinen nippu nelihenkiselle perheelle" - punastun omalle muistolleni.  

Sen verran tästä kävi ilmi,että jos minä osaisin tämän kätevästi ja tottuneesti tämä helpottaisi. Sekä ruokalista, että kauppalista tulisi samalla vaivalla. Tämä vaikuttaa fiksulta palvelulta. Silti on tässä "liian monta liikkuvaa osaa" - näin aluksi. Harjoittelu auttaa?

Hintaseurantaa on vaikea tehdä, kun ei ole sitä viereistä tuotetta. Huomaan että hintatietämykseni ei perustu muistiin, vaan vertailuun. Mutta kokonaissumman jatkuva reagointi näppäilylleni näytön yläreunassa alkaa helpottaa valintoja.

(Päätän tehdä myöhemmin syksyllä projektin jonka toteutan tekemällä kaikki ruuat nettipalvelun ohjeilla ja tilaamalla raaka-aineet  näin. Vielä ei ole sen aika tätä täytyy harjoitella - ja sitä että tekisin ruokaa jollain reseptillä.) 

Epämukavuutta aiheuttaa se, että on tottunut itse valitsemaan esim tuoretuotteet ja lihan. Päätän nyt luottaa kaupan työntekijöiden ammattitaitoon, niinkuin jokainen muukin päivä teen. 

Nyt kun olen rekisteröitynyt ja tehnyt ohjelmiston tarkkailua läppärillä, vaihdan kännykkäsovellukseen. - Kännykkä ja tabletit ovat nykyisin paljon käytetympiä kuin tietokoneet. Sukellan enemmistön maailmaan. Kännykkäsovellus näyttää yksinkertaisemmalta ja helppokäyttöiseltä. Loppuviikon ostokset teen kännykällä. 

Alan selvästikin lämmetä palvelulle. 

Aamulla:

Kännykkään kilahtaa viesti. Tilaukseni on valmis ja haettavissa klo 13-16. Varaudun todistamaan henkilöllisyyteni. 

Myös sähköpostiin tuli keräilyvahvistus, muutama tuote oli korvattu - asetin korvaamisen mahdolliseksi. Kommenteissa lupasin tarkkailla kotimaisuutta ja yksi tuote oli korvattu toisella, jonka nimessä ei ainakaan kotimaisuutta mainittu jää nähtäväksi. Huomaan valinneeni yhden tuotteen vähälaktoosisena - turhaan.  Vain yksi tuote puuttuu, sitä ei sattumalta ollut tänään kaupassa. 

Lopulliseksi hinnaksi muodostui 42.05. Ylimääräinen varaus vapautuu ja palautuu tilille. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram