Minulla oli valtava kateus ruokaohjelmien reheviä ruukkuyrttivalikoimia kohtaan. Kuinka kaikki muut voivat ostaa kaikki ihanat yrtit kotiinsa ja nipsaista tupon sieltä ja toisen täältä ja itselläni kaikki kokeilut päätyivät kerran käytettyyn kuivuneeseen ja varisevaan raaskuun. En päästänyt kuivumaan, laitoin ikkunalle valoon, joskus laitoin astian pohjalle multaa, mutta ei!

Luovutin jo ja ajattelin että minusta vain ei ole, tyydyn kuivattuihin. 

Keksin sen vahingossa. Kun löysin tiskiharjalle sopivamman ruukun kesäkuussa, sujautin juuri ostamani basilikan muoviruukkuineen messinkiastiaan ja pelkästään vettä seuraksi. Kuinka ollakaan! Ostin uuden basilikan  vasta elokuussa kun entisen varret alkoivat jo olla puisevat ja uudet lehdet alkoivat olla pieniä - maussahan ei edelleenkään ollut vikaa. Jätin kokeeksi sen vanhemmankin tähän tutkimusaineistoksi. 

Nyt olen kokeillut elokuulta saakka sen basilikan lisäksi, timjamia, lehtiselleriä ja oreganoa. Rucolan ostin sunnuntaina. 

Taas messinkiprojekti meneillään. Katsotaan mitä tästä kirpparilöydöstä kuoriutuu. 

Ja messinginhän pystyy puhdistamaan ketsupilla.  Tämä kyseinen oli sen verran tiukka tapaus, että osa ei lähtenyt hapolla - siis ketsupilla, mutta lähti soodalla, eli emäksisellä. Kiillotusta joutui tekemään melko voimakkaasti ja  sooda auttaa kiillotuksessa.

Messinki on kuparin ja sinkin sekoitus. Molemmat ovat myös hivenaineita joita välttämättä tarvitaan, joten uskallan näitä yrttejä myös ruokiini käyttää. 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Viikottainen kotona pidettävä Keittiömestaripäivä pulppuaa kotoisia ruokapuheita. Jokainen saa ja voi olla kokki - meillä kotona jopa keittiömestari. Meidän tavallinen nelihenkinen perhe syö kotona, tavallista ruokaa ja puhuu tavallisia asioita ja nauraa paljon. Kotona pidetään ruokahaasteita, teemaviikkoja, kokeiluja ja laskutoimituksia. Me ollaan superlahjakkaita - ainakin omasta mielestä ;) Saa tieto päivityksistämme fb sivulta. Blogin esittely.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram