Ennen kuin tapasimme keräilijän kanssa, olin täysin tuikkuihminen. Nyt yhteisessä kodissamme ei kuitenkaan ole enää yhtään tuikkua. Miksi?

Syynä ovat nämä kauniit ja vanhat 1800-luvun messinkiset kynttilänjalat. Niissä palavat kruunu- ja antiikkikynttilät. Kynttilänjalat ovat hienoja ja tuovat arvokasta tunnelmaa kotiin. 

Keräilijän talon kynttilänjalkakokoelma ei ole karttunut vähitellen. Se on saapunut kotiimme kolmella isolla rykäisyllä. Huutokaupoissa on nimittäin usein myytävänä kauniita vanhoja kynttilänjalkoja ja ihan kohtuuhintaan. 

Poikkeuksiakin toki on. Suosittuja yksilöitä keräilijöiden keskuudessa ovat kalajokelaisen Helanderin valimon leimalla varustetut esineet. Myös Fiskarsin Hill -leimatut kynttilänjalat kiinnostavat huutajia. Lisää Eduard Hillistä ja Fiskarsista voi lukea täältä. Kalajokelaisen Helanderin tarinaan pääsee tutustumaan muun muassa tämän linkin kautta. 

Tyttäremme pienessä kädessä on ruotsalainen Skultuna bruk -kynttilänjalka
Tyttäremme pienessä kädessä on ruotsalainen Skultuna bruk -kynttilänjalka

Joulu on kynttilänvalon ja yhdessäolon kulta-aikaa. Kattauksemme rakentuvat usein kynttilänjalka kerrallaan. On uskomattoman hienoa, että nyt, vuonna 2017, voi nauttia taitavien käsityöläisten 200 vuotta sitten tekemistä taidonnäytteistä. Kynttilänjalat eivät ole pelkkiä keräilyesineitä. Niitä voi huoletta käyttää. Meillä on näitä messinkisiä taidonnäytteitä jo niin paljon, että tuikuille ei enää jää tilaa. Irrottelen sitten öljykynttilöillä ja lyhdyillä pihan puolella. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

*UUSI BLOGI* 

Keräilijän talo on kurkistus non-mari-maailmaan, jossa elämä pyörii kauniiden yksityiskohtien ympärillä. Kodissamme pääosaa näyttelevät uudet löydöt, vanhat, erikoisetkin esineet ja aarteiden värittämä arki. Tämä on blogi elämäntavasta, säilytystilanpuutteesta, kirpputoreista ja huutokaupoista, hyvästä ruoasta ja tasapainoilusta luopumisen, fiilistelyn ja hamstraamisen välillä. Tervetuloa mukaan! 

 

Kirjoittaja: Elina Backman on markkinointiviestinnän asiantuntija ja keräilijän vaimo. 

Keräily: Oliver Backman on kokki, muotoilija ja vanhan tavaran entusiasti.

Oliverin kirja ”Ullakon aarteet” (Otava) ilmestyi lokakuussa 2017. Se on opas vanhojen tavaroiden tunnistamiseen.

 

Tavoitat meidät tästä

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Instagram