Viime viikonloppuna kävimme jo perinteeksi muodostuneella joulunmatkalla Tallinnassa. Meillä oli yksi tärkeä kohde: uudistunut Balti Jaama -tori. Meillä oli myös tärkeä tavoite. Halusimme löytää tutun joulukuusenkoristemyyjänaisen, jolta olemme vuosien varrella ostaneet vanhoja neuvostoaikaisia koristeita. 

Uusi Balti Jaama -tori yllätti uudella modernilla ulkoasullaan. Katutason tori, pikkuputiikit ja kahvilat olivat viihtyisiä ja yläkerran vanhan tavaran puodit olivat mukavan runsaita. Kun astuimme sisään toiseen kerrokseen, meitä tervehti tuttu liike: Antiik kaleidoskoop. Tunnistimme nopeasti myös tutun myyjättären. Farida-niminen nainen tervehti iloisesti ja esitteli meille pieteetillä kootun vanhojen joulukoristeiden keräilykirjan. 

Kirjassa esiteltiin luettelomaisesti koristeita vuosilta 1936-1970. HInnat olivat dollareissa aikamoisia ja meille jäi epäselväksi, kuka kirjan oli koostanut. Tallinnaan suuntautuvat joulukoristeretket ovat meille hauska perinne, ei kallis harrastus. Niinpä arvokkaat tai kalliiksi hinnoitellut koristeet jäivät suosiolla kauppaan muita asiakkaita ilahduttamaan. Liikkeeseen jäi lopulta jopa tämä maailman hienoin pöllö.

Mitä sitten lopulta ostimme? Vuoden 2017 joulukoristevalinnat tulevat tässä:

Kanssamme kotiin lähtivät nämä kaksi koristetta. Oliverin valinta oli tällä kertaa tyylikäs kultainen maissi. MInä yllätin itseni ostamalla erikoiskökön leijonan. Nämä koristeet kertovat ehkä hieman myös tyylillisistä linjauksistamme. Oliverille valintani ei tullut yllätyksenä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Keräilijän talo on kurkistus non-mari-maailmaan, jossa elämä pyörii kauniiden yksityiskohtien ympärillä. Kodissamme pääosaa näyttelevät uudet löydöt, vanhat, erikoisetkin esineet ja aarteiden värittämä arki. Tämä on blogi elämäntavasta, säilytystilanpuutteesta, kirpputoreista ja huutokaupoista, hyvästä ruoasta ja tasapainoilusta luopumisen, fiilistelyn ja hamstraamisen välillä. Tervetuloa mukaan! 

 

Kirjoittaja: Elina Backman on markkinointiviestinnän asiantuntija ja keräilijän vaimo. 

Keräily: Oliver Backman on kokki, muotoilija ja vanhan tavaran entusiasti.

Oliverin kirja ”Ullakon aarteet” (Otava) ilmestyi lokakuussa 2017. Se on opas vanhojen tavaroiden tunnistamiseen.

 

Tavoitat meidät tästä

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

Kategoriat

Instagram