Tutustuminen huutokaupan maailmaan jatkuu. Mistä huutokaupassa pohjimmiltaan on kyse? Klassinen mielikuva huutokaupoista saattaa olla, että siellä kaupataan hyvin arvokkaita tauluja tai harvinaisia maljakoita. Mutta todellisuudessa esinekirjo on hyvin laaja ja hintahaarukka voi olla mitä vain 50 euron ja kymmenien tuhansien eurojen välillä. Maailman huutokaupoista saatetaan välillä uutisoida jopa miljoonien eurojen arvoisia huutoja, mutta Suomessa hinnat ovat maltillisia. 

Tyypillisimpiä myytäviä kohteita ovat vanhat huonekalut, taulut, militaria, mitalit ja rahat, korut, postimerkit, matot, valaisimet, astiat ja design-lasi, valaisimet sekä monenlaiset koriste-esineet. Huutokauppojen valikoimiin mahtuu usein myös erikoisuuksia, kuten esimerkiksi tämä mahtaileva boolimalja.

Huutokaupan liikeidea on saada provisio myydystä tavarasta. Huutokauppa perii huutokauppamaksun sekä myyjältä että ostajalta. Huutokauppa tarjoaa tavaralle näkyvyyden, arvioi ja määrittää lähtöhinnan, ottaa valokuvat ja kirjoittaa kuvauksen huutokauppaluetteloon. Kun esine löytää uuden ostajan kaikki voittavat. 

Helsingissä aktiivisia huutokauppakamareita ovat muun muassa Hagelstam, Bukowski sekä Helander. Lähivuosina suosittu tv-ohjelma Huutokauppakeisari on nostanut esiin myös maakuntahuutokauppojen leppoisan elämän. Mitkä tavarat ovat Huutokauppakeisarin mielestä kysyttyjä? Kodin kuvalehden koostamat Aki Palsanmäen vinkit pääset lukemaan täältä.

Kuvassa meklarin tärkein työväline
Kuvassa meklarin tärkein työväline

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Keräilijän talo on kurkistus non-mari-maailmaan, jossa elämä pyörii kauniiden yksityiskohtien ympärillä. Kodissamme pääosaa näyttelevät uudet löydöt, vanhat, erikoisetkin esineet ja aarteiden värittämä arki. Tämä on blogi elämäntavasta, säilytystilanpuutteesta, kirpputoreista ja huutokaupoista, hyvästä ruoasta ja tasapainoilusta luopumisen, fiilistelyn ja hamstraamisen välillä. Tervetuloa mukaan! 

 

Kirjoittaja: Elina Backman on markkinointiviestinnän asiantuntija ja keräilijän vaimo. 

Keräily: Oliver Backman on kokki, muotoilija ja vanhan tavaran entusiasti.

Oliverin kirja ”Ullakon aarteet” (Otava) ilmestyi lokakuussa 2017. Se on opas vanhojen tavaroiden tunnistamiseen.

 

Tavoitat meidät tästä

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

Kategoriat

Instagram