Suomessa on helppo hukkua arjen kiireeseen ja kauniitkin asiat vaikkapa työmatkalla alkavat jossain vaiheessa menettää merkityksensä. Mutta lomalla kaikki on toisin. Heti kun tuttu maisema vaihtuu, siirtyy mukavasti turistitunnelmiin ja muistaa taas pysähdellä ihastelemaan kaikkea. Oi mikä pieni kukkakauppa, ihana ovi, herkullisen näköinen leivos... Lomalla kävelee aistit eri tavalla auki. Juuri verkkaisen lomamoodin ansiosta onnistuin vahingossa löytämään ihanan vintageliikkeen Nizzassa, Le Portin kaupunginosassa.

Au Bonheur des Cocottes kutsui sisään jo ikkunoiden perusteella.

Kauniisti koristellut ikkunat paljastivat vain osan. Myymälä oli sisältä vieläkin ihanampi. Kauppaa pyöritti tyylikäs ranskalainen pariskunta. Nainen vastasi valikoimasta ja myymälän takaosassa mies kunnosti vanhoja huonekaluja ja huolsi antiikkiesineitä. Koko valikoima sekoitti niin iloisesti uutta ja vanhaa, että ilman tarkkavainuista keräilijää koriste-esineiden ikä jäi arvoitukseksi.

Tavarapaljous aiheutti ensin sen, että olisi välttämätöntä ostaa kaikki.

Tarkkaavaisimmat saattavat löytää tästä kuvasta peilin kautta myös kuvaajan :)
Tarkkaavaisimmat saattavat löytää tästä kuvasta peilin kautta myös kuvaajan :)

Toisaalta kauniit koriste-esineet, mekot ja asusteet aiheuttivat iloähkyn. Tiesin heti alkuun, että olisi jopa mahdotonta tehdä valintoja. Joten lopulta Au bonheur des Cocottes jäi historiaan kauppana, joka ilahdutti ilman ainuttakaan ostosta. 

Au bonheur des Cocottes

19 rue Lascaris, 06300 Nice France

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Keräilijän talo on kurkistus non-mari-maailmaan, jossa elämä pyörii kauniiden yksityiskohtien ympärillä. Kodissamme pääosaa näyttelevät uudet löydöt, vanhat, erikoisetkin esineet ja aarteiden värittämä arki. Tämä on blogi elämäntavasta, säilytystilanpuutteesta, kirpputoreista ja huutokaupoista, hyvästä ruoasta ja tasapainoilusta luopumisen, fiilistelyn ja hamstraamisen välillä. Tervetuloa mukaan! 

 

Kirjoittaja: Elina Backman on markkinointiviestinnän asiantuntija ja keräilijän vaimo. 

Keräily: Oliver Backman on kokki, muotoilija ja vanhan tavaran entusiasti.

Oliverin kirja ”Ullakon aarteet” (Otava) ilmestyi lokakuussa 2017. Se on opas vanhojen tavaroiden tunnistamiseen.

 

Tavoitat meidät tästä

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

Kategoriat

Instagram