Vuosi sitten sadonkorjuun aikaan perhettämme kohtasi tragedia. Joku oli pihistänyt kasvimaalta Oliverin lempilapsen, muhkean jättikurpitsan. Kurpitsa oli jopa irrotettu siististi veitsellä. Kyseessä ei siis ollut mikään hetken mielijohde.

Tilaisuus tekee varkaan, sanotaan. Mutta minkälainen ihmetilaisuus saa nappaamaan toisten kurpitsan? Syyllinen ei koskaan jäänyt kiinni. Lähes näyttelykelpoinen oranssi ystävämme oli ikuisesti poissa. Surimme menetettyä kurpitsaa aikamme ja sitten, onneksi, koitti uusi kevät.

Uutta kurpitsaa lähdettiin tällä kertaa kasvattamaan salaa lehvästön suojassa lähempänä kotiamme. Kaikki sujui kuin rasvattu. Itsehän onnistuneesti unohdin kurpitsan olemassaolon jo alkukesästä enkä tehnyt sen eteen mitään huoltotoimenpiteitä, mutta keräilijäsankari huolehti kurpitsasta läpi koko kasvukauden.

Uusi kurpitsa (kuvassa) saapui kotiimme turvallisesti 30.10.2017. Halloween-aika tarjosi täydellisen mahdollisuuden antaa uudelle tulokkaalle varastamotonta huomiota. Tein juhlan kunniaksi asetelman. Pyhäinpäivänä 4.11. kurpitsa oli kekrijuhlamme päätähti, kun tarjoilimme ystävillemme juhla-aterian.

Jotain kaunista, jotain vanhaa ja jotain ällöttävää 

Pyhäinpäivän sekoittuminen Halloweeniin on parhaimmillaan visuaalinen ilotulitus. Koko kattauskoristelu rakentui seuraavista jutuista: vanha 1800-luvun antiikkikynttilänjalka (Hagelstamin huutokauppa), lyhty (Indiska), valkosipuleita, kuivunutta ruohoa ja lyhtykoison "kukkia" pihalta. Kaunis lyhtykoiso on muuten ihan täydellinen Halloween-koriste. Poimin pöytään myös kivan värisiä persimoneja. Kyseinen hedelmä on itselle vielä aika uusi tuttavuus, jotain tomaatin, persikan ja omenan välimaastosta. Persimon-hedelmistä käytetään ilmeisesti montaa nimeä lajikkeista riippuen. Persimonin koti on Espanja, sharonin Israel ja kaki-hedelmät tulevat Japanista.

Kerrankin myös karsastamani täytetyt sammakot löysivät luonnollisen paikan osana juhlakattausta. 

 

P.s. Luulen, että kurpitsa koristaa kotiamme vielä joulunakin, koska emme raaski syödä sitä.

Kommentit (2)

Alankomaalainen

Eikö kurpitsa pidä kovertaa tyhjäksi, jotta sisään voi laittaa tuikun tai kynttilän? Sisällöstä eli sisälmyksistä voi tehdä vaikkapa keiton tai pain. Noin tein silloin, kun kaupoissa ei vielä myyty muovisia kurpitsoita.

Elina Keräilijän talo
Liittynyt26.10.2017

Hei, olet aivan oikeassa. Tapana on kovertaa kurpitsa tyhjäksi ja tehdä siitä lyhty. Tämä kurpitsa oli poikkeustapaus. Emme raaskineet koskea siihen, kun sitä oli kasvatettu rakkaudella niin monta kuukautta. Päädyin vain piirtämään tussilla silmät ja suun :) Kiitos kommentista.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Keräilijän talo on kurkistus non-mari-maailmaan, jossa elämä pyörii kauniiden yksityiskohtien ympärillä. Kodissamme pääosaa näyttelevät uudet löydöt, vanhat, erikoisetkin esineet ja aarteiden värittämä arki. Tämä on blogi elämäntavasta, säilytystilanpuutteesta, kirpputoreista ja huutokaupoista, hyvästä ruoasta ja tasapainoilusta luopumisen, fiilistelyn ja hamstraamisen välillä. Tervetuloa mukaan! 

 

Kirjoittaja: Elina Backman on markkinointiviestinnän asiantuntija ja keräilijän vaimo. 

Keräily: Oliver Backman on kokki, muotoilija ja vanhan tavaran entusiasti.

Oliverin kirja ”Ullakon aarteet” (Otava) ilmestyi lokakuussa 2017. Se on opas vanhojen tavaroiden tunnistamiseen.

 

Tavoitat meidät tästä

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

Kategoriat

Instagram