Kirpputorit saavat meidät poikkeamaan reiteiltä, ajamaan kiertoteitä ja pysähtymään mitä erilaisimpiin paikkoihin Suomessa ja ulkomailla. Uuden vuoden kunniaksi alan tallentaa kirppispysähdyksiämme myös tänne blogiin. Mitä kirppiksellä myydään? Mihin keräilijä kiinnittää huomiota ja mitä löytöjä kotiimme tällä kertaa naarataan?

Ensimmäinen pysähdys: Kantolan kammari, Hämeenlinna

Kantolan kammari sijaitsee vanhassa tiilirakennuksessa Kantolan teollisuusalueella Hämeenlinnassa. Uteliaisuus heräsi jo heti ovella. 

Kantolan kammari on itsepalvelukirppis ja toimintaa pyörittää jo yhdeksättä vuotta hämeenlinnalainen pariskunta. Pöydät notkuvat tavaraa ja tunnelma on leppoisa. Myynnissä on vaatteita, kirjoja ja koriste-esineitä. Myös lapsille löytyy leluja ja vaatteita. Myynnissä on myös runsaasti suomalaisia lasiesineitä, Arabiaa ja vanhoja kodinesineitä. 

Kirppiksellä on oma kahvio, joka tarjoaa kahvia ja pullaa. Kahvilakulmaus on sisustettu hienoilla vanhoilla purkeilla ja pakkauksilla. Keräilijä innostui heti vanhoista Fazerin marmeladirasioista. Vihreät kuulat on ennen nautiskeltu näinkin hienoista rasioista.

Seuraavaksi esittelen kirppiskierroksen suosikit.

Vanha opetustaulu, jossa komeilee jänis
Vanha opetustaulu, jossa komeilee jänis


Kannenkin saa tyylikkäästi kiinni
Räiskyvän värinen vanha pottatuoli
 

Ylläolevat suosikit jäivät onneksi kammariin edelleen myyntiin. Mutta mitä keräilijä sitten hankki kotiimme? Tällä kertaa kotiimme lähti kaksi kappaletta Nuutajärven Apila-sarjan kahvikuppeja. Kohtuuhintaiset ja kauniit kupit pääsevät täydentämään astiakaapissa jo lymyilevää kokoelmaa. 

Kantolan kammari löytyy Hämeenlinnasta osoitteesta Myllärinkatu 10 C (13110 Hämeenlinna)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Keräilijän talo on kurkistus non-mari-maailmaan, jossa elämä pyörii kauniiden yksityiskohtien ympärillä. Kodissamme pääosaa näyttelevät uudet löydöt, vanhat, erikoisetkin esineet ja aarteiden värittämä arki. Tämä on blogi elämäntavasta, säilytystilanpuutteesta, kirpputoreista ja huutokaupoista, hyvästä ruoasta ja tasapainoilusta luopumisen, fiilistelyn ja hamstraamisen välillä. Tervetuloa mukaan! 

 

Kirjoittaja: Elina Backman on markkinointiviestinnän asiantuntija ja keräilijän vaimo. 

Keräily: Oliver Backman on kokki, muotoilija ja vanhan tavaran entusiasti.

Oliverin kirja ”Ullakon aarteet” (Otava) ilmestyi lokakuussa 2017. Se on opas vanhojen tavaroiden tunnistamiseen.

 

Tavoitat meidät tästä

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

Kategoriat

Instagram