En tiedä mistä ajatus lasikanojen ja kukkojen keräilyyn alun perin on lähtenyt, mutta tällä hetkellä niitä on jo kolme. Aluksi ne saivat luvan tulla taloon hauskoina, perinteisinä pääsiäiskoristeina, mutta sitten ne ovat vain jääneet. Lintupöydän lähettyvillä vallitsee ikuinen pääsiäinen.

Lasikanoja näkee kirpputoreilla ja netissä myynnissä jonkin verran. Niiden hinnat vaihtelevat aika laidasta laitaan myyjän mukaan. Hintahaitari 2-40 euroa kappale. Lasikanamaailman laajuuteen saa hyvä yleiskatsauksen, kun kirjoittaa Googlen kuvahakuun ”glass hen on nest”. Suomessa kanoja on valmistanut muun muassa Riihimäen lasi.

Kolme talonvaltaajaa
Kolme talonvaltaajaa

Rasia on jälleen tyhjä
Rasia on jälleen tyhjä

Ellei Oliverilla olisi usein tapana piilottaa näiden kanojen sisälle Brunbergin marmeladeja, näistä linnuista olisi pitänyt jo luopua. Luopuminen ei tunnetusti ole kotimme vahvuuksia. Minut on lahjottu herkuilla välittämään näistä kanoista. 

Ensi kuussa minä ja kanat vastaanotamme jo joulua. Ehkä voin näin blogin kautta välittää miehelleni toiveen, että lintujen sisältä löytyisi seuraavaksi suklaata, kettukarkkeja ja vihreitä kuulia.

Kommentit (2)

Vierailija

Serkullani oli joskus samanlainen kirkasta lasia oleva kana, kuin tuo ensimmäisessä kuvassa oleva. Se säilöi karkin sijaan purkkaa ja sen nimi oli Helmiina, koska reunassa on ikään kuin helmiä :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Keräilijän talo on kurkistus non-mari-maailmaan, jossa elämä pyörii kauniiden yksityiskohtien ympärillä. Kodissamme pääosaa näyttelevät uudet löydöt, vanhat, erikoisetkin esineet ja aarteiden värittämä arki. Tämä on blogi elämäntavasta, säilytystilanpuutteesta, kirpputoreista ja huutokaupoista, hyvästä ruoasta ja tasapainoilusta luopumisen, fiilistelyn ja hamstraamisen välillä. Tervetuloa mukaan! 

 

Kirjoittaja: Elina Backman on markkinointiviestinnän asiantuntija ja keräilijän vaimo. 

Keräily: Oliver Backman on kokki, muotoilija ja vanhan tavaran entusiasti.

Oliverin kirja ”Ullakon aarteet” (Otava) ilmestyi lokakuussa 2017. Se on opas vanhojen tavaroiden tunnistamiseen.

 

Tavoitat meidät tästä

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin

Blogiarkisto

Kategoriat

Instagram